Arakan Katliamı için Bakan Gül'den ABD'ye çağrı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, son 3 gün içerisinde 2 bin Arakanlı Müslümanın katledilmesine yönelik ABD'ye Arakan Katliamı'nı durdurma çağrısında bulundu.

Arakan Katliamı için Bakan Gül'den ABD'ye çağrı
29 Ağustos 2017 Salı 10:40

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter hesabından Arakanlılar için çağrıda bulundu. İslam coğrafyasının mahzun köşelerinden biri olan Arakan'da Müslümanların insanlığa ve insan haysiyetine sığmayacak katliamlara maruz kaldığını hatırlatan Gül, "Mazlumun dinini ve ırkını sorgulamayan bir tarihin evladı olarak Arakanlı kardeşlerimizin yanında olmak üzerimize borçtur. Uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler ve ilgili diğer kuruluşlar, bu katliama son vermek için gerekeni yapmalıdır." dedi.

Yaşanan saldırılar sonucunda 3 bine yakın Arakanlı Müslümanın hayatını kaybettiğini ifade eden Gül, Myanmarlı Müslümanların dünyanın gözü önünde dinleri ve ırklarından ötürü sistematik soykırıma tabi tutulduğunu aktardı.

Gül, "Uluslararası toplumun bu sessizlik ve kayıtsızlığına karşı bir kez daha 'Dünya beşten büyüktür.' diyoruz." paylaşımında bulundu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.