Antalya Üniversitesi'nde görevli 26 personel tutuklandı

Uluslararası Antalya Üniversitesinde FETÖ ile ilişkisi bulunduğu için gözaltına alınan 49 kişiden 26'sı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Antalya Üniversitesi'nde görevli 26 personel tutuklandı
17 Ağustos 2016 Çarşamba 08:19

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen operasyonlar devam ediyor. Üniversitelerde de devam eden operasyonlarda Uluslararası Antalya Üniversitesinde de 26 kişi tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında, Uluslararası Antalya Üniversitesinde görevli 49 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 31 personel adliyeye sevk edildi. Aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 8'i kadın 31 kişiden 26'sı mahkeme tarafından tutuklanırken, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe'nin de aralarında bulunduğu 16 kişinin ise ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Bu arada, gözaltındaki iki kişinin sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.