Ankarada Rekor virüs Artışı!

Ankarada Rekor virüs Artışı! Bazı illerimizde koronavirüs sayısı neden bu kadar fazla detaylar haberimizde

Ankarada Rekor virüs Artışı!
Kamusaati
Kamusaati
12 Eylül 2020 Cumartesi 00:07

Bilim Kurulu üyesi Ankara'daki vaka artışlarının nedenini açıkladı

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Ankara'daki vaka artışlarının nedenlerini anlattı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında son günlerde Ankara'da görülen vaka artışlarında, kentte genç nüfus oranının fazla olması, tatil ve memleket dönüşü virüsün başkente taşınması, nişan, sünnet ve özellikle sokak düğünlerinin fazla yapılmasının etkili olduğuna dikkat çekilerek, seyrin azalmaması halinde yeni tedbirlerin söz konusu olabileceği belirtildi.

Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Ankara'da Kovid-19 vakalarındaki artışlara ilişkin, AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Kovid-19 salgınının Türkiye'de son bir ay içinde tekrar yükselişe geçtiğine işaret eden İlhan, Koronavirüs Tablosu'na yansıyan verilere göre özellikle son birkaç gündür başkentin yeni vaka sayısında zirve yaptığını söyledi.

"Ankara'da genç nüfus oldukça yüksek"

Salgının başında İstanbul'un yeni vaka sayısında ilk sırada yer aldığını anlatan İlhan, son dönemde ise Ankara'daki artışların nedenlerinin ortaya konulması gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. İlhan, sözlerine şöyle devam etti:

"Neden başkentte durum böyle, dediğimizde, aslında bunun iki nedeni var. Bunlardan biri, Ankara'da düğün, sünnet, nişan gibi törenlerin çok fazla olması, hatta sokak düğünlerinin çok fazla olması önemli bir etken.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.