Ankara Üniversitesi'nde gözaltı: CHP'li vekil ve polisler çatıştı

Yeni KHK ile ihraç edilen akademisyenler için eylem düzenleyen topluluğa CHP'li milletvekilleri ve yöneticileri de destek verdi. Polis ile eylemciler arasında arbede çıktı.

Ankara Üniversitesi'nde gözaltı: CHP'li vekil ve polisler çatıştı
10 Şubat 2017 Cuma 15:23

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi önündeki eyleme CHP'li milletvekilleri ve yöneticilerde katıldı. Yerleşkenin önünde eylem yapan sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve akademisyenlerle polis arasında arbede çıktı. Çıkar arbede de 11 kişi polis ekiplerince gözaltına alındı.

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Zeynep Altınok, Veli Ağbaba, Yasemin Öney Cankurtaran ile İstanbul Milletvekili Prof. Sencer Ayata ve bazı milletvekilleri de yerleşkeye girmek istedi.

Üniversitedeki öğretim görevleride dışardaki eyleme destek vermek için yerleşke girişinde cübbelerini çıkartıp yere koyarak polisi protesto ettiler.



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.