Ankara saldırısında üçüncü isim Vahit K.

Ankara saldırısını organize eden Vahit K. isimli üçüncü bir kişinin olduğu öğrenildi.

Ankara saldırısında üçüncü isim Vahit K.
16 Mart 2016 Çarşamba 09:16

Ankara Kızılay'da meydana gelen hain terör saldırısında 35 kişi hayatını kaybetti. Kızılay'ı kana bulayan iki canlı bombanın kimliği ortaya çıkarılmış ve konuya ilişkin soruşturmalar devam ederken yeni bir bilgiye ulaşıldı. Ankara saldırısını organize eden üçüncü bir kişi olduğu tespit edildi. Vahit K. isimli üçüncü kişinin terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu öğrenildi. Organizatör terörist Vahit K.'nın, YPG'li Seher Çağla Demir'in sevgilisi olduğu da iddia ediliyor.

Vahit K.'nın bombacı Seher Çağla Demir ile Ankara'ya patlamada kullanılan araçla geldiği belirlendi. Demir ve K.'yı Ankara'da karşılayanın ise saldırıda hayatını kaybeden şüpheli Özgür Ü. olduğu belirtiliyor.

Polis, saldırıyı organize ettiği düşünülen Vahit K.'nın yakalanması için arama çalışmalarını sürdürüyor.

Saldırıyı organize eden ismin, Demir'in erkek arkadaşı olduğu iddiası üzerinde de duruluyor. Bu kişinin hem aracın satın alınması hem araca bomba yerleştirilmesi, hem Demir'in eylemi yapması, hem de Demir'e Ankara'da Ünsal'ın eşlik etmesine yönelik organizasyonu yaptığı, bu süreçte yardımcılarının da olduğu değerlendiriliyor. Ünsal'ın, Demir'e mihmandarlıkla görevli olduğu, bombalı eylemden haberinin olmaması ihtimalinin de bulunduğu, bu nedenle eylem sırasında araçta iki kişinin bulunmuş olabileceği senaryoları da araştırılıyor.

Kaynak: HaberTürk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.