Ankara merkezli 21 ilde FETÖ soruşturması: 129 gözaltı

Ankara merkezli soruşturma doğrultusunda, FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle KHK ile meslekten ihraç edilen 129 eski emniyet personeli hakkında gözaltı kararı verildi, 21 ilde 60 şüpheli ise gözaltına alındı.

Ankara merkezli 21 ilde FETÖ soruşturması: 129 gözaltı
25 Ocak 2018 Perşembe 12:43

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ankara merkezli 21 ilde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle kanun hükmünde kararnameyle (KHK) meslekten ihraç edilen 129 eski emniyet personeli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 129 şüphelinin yakalanması için operasyon düzenledi.

21 ilde 60 şüpheli gözaltına alındı

21 ilde sabahın erken saatlerinde, ekiplerce eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 60 şüpheli gözaltına alındı.

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 1'inin birinci sınıf emniyet müdürü, 9'unun dördüncü sınıf emniyet müdürü, 6'sının emniyet amiri, 4'ünün başkomiser, 11'inin komiser, 28'inin komiser yardımcısı, 6 baş polis memuru, 64'ünün ise polis memuru olarak görev yaparken KHK ile emniyet teşkilatından ihraç edildikleri tespit edildi. 

Şüphelilerin, terör örgütünün mesajlaşma programı olan ByLock'u kullandıkları belirlendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.