Ankara Keçiören metrosunun test sürüşü için Başbakan bekleniyor

Ankara Keçiören metrosunun test sürüşleri için tüm hazırlıklar tamamlandı. 12 yıl süren metro çalışmalarının ardından açılacak olan Keçiören metrosunun test sürüşü için Başbakan Binali Yıldırım bekleniyor.

Ankara Keçiören metrosunun test sürüşü için Başbakan bekleniyor
31 Ağustos 2016 Çarşamba 09:19

12 yıldır süren Ankara Keçiören metrosunda sona yaklaşıldı. Başkentlilerin dört gözle beklediği Keçiören metrosu için Başbakan Binali Yıldırım tarafından test sürüşü yapılacak.

2004 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan metro, 2011 yılında ODTÜ Metro İstasyonu'nda gerçekleştirilen törenle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devredilen Keçiören metrosunun test sürüşünü Başbakan Binali Yıldırım gerçekleştirecek. Hazırlıkların tamamlandığı Keçiören Büyükşehir Belediyesi önünde halka hitap edecek olan Başbakan, 12 yıl sonra tamamlanan Keçiören metrosunda incelemelerde bulunacak. 

Keçiören metrosunun güzergahı

Keçiören metrosun Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile Gazino durağı arasında başkentlilere hizmete yakında açılacak. 9 istasyona sahip olacak olan metronun durakları sırasıyla AKM, ASKİ, Dışkapı, Meteroloji, belediye, Mecidiye, Kuyubaşı, Dutluk ve Gazino olurken AKM'den Keçiören metrosuna binmek için iki seçenek ile aktarma yapılabilecek. Birinci seçenek Ankaray olurken ikinci seçenekte Hızlı Tren Garı olacak.

1.5 saatlik yolculuğu 16 dakikaya indirecek olan metroya 800 bin, saatte ise 50 bin yolculuk etmesi bekleniyor







 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah hayırlı eylesin. Ama şehir içinde bir metro 12 yıl sürmemeli.