Ankara Garı saldırısı için FETÖ'cülere ByLock uyarısı yapılmış

Ankara Garı'nındaki saldırı için FETÖ yöneticileri üyelerini ByLock programından uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

Ankara Garı saldırısı için FETÖ'cülere ByLock uyarısı yapılmış
04 Ekim 2016 Salı 09:53

Ankara Garı'nın önünde meydana gelen saldırı için Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine haberleşme programı olarak kullandıkları 'ByLock' ile uyarı yapıldığı ortaya çıktı. 102 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda FETÖ üyelerinin bir gün önce uyarıldığı belirlendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 'Merve' kod adlı FETÖ üyesinin yaptığı itirafta örgüt ile lise yıllarında tanıştığını söyleyerek "Daha sonra üniversite sınavını kazanıp Ankara'ya gittim. Ankara'da okurken cemaat evinde kalıyordum. 17/25 Aralık darbe girişimi başarısız olunca örgüt yöneticilerinden gelen talimatlar doğrultusunda ByLock programı kullanmaya başladık. Örgüt üyelerinin bu program üzerinden haberleşmeleri istendi. Ben de bana getirilen bu programı telefonuma yükledim, örgüt mensupları ile program üzerinden haberleştik" diye konuştu.

Etkin pişmanlık hükümler çerçevesinde itiraf eden FETÖ üyesi, Sabah'ın haberine göre örgütün yapısı, işleyişi, kendilerinden kimlerin sorumlu olduğu, kaldığı cemaat evine gelen isimleri anlattı. Ankara Gar'da 10 Ekim 2015'te meydana gelen saldırı hakkında da çarpıcı detaylara yer verdi.

Yarın terör saldırısı olacak, Sakın sokağa çıkmayın

102 kişinin hayatını kaybettiği ve 391 kişininde yaralandığı saldırıdan bir gün önce ByLock programına örgüt yöneticilerinden mesaj geldiğini ve bu mesaj ile uyarıldıklarını söyledi. İfadesin de şu sözlerle anlattı:

"Ankara Garı önünde düzenlenen terör saldırısından bir gün önce ByLock programı üzerinden 'Yarın terör saldırısı olacak. Sakın sokağa çıkmayın. Yakınlarınıza, akrabalarınızı ve arkadaşlarınızı da uyarın' şeklinde bilgi geldi. Ben de Ankara'da tanıdığım insanlara, yakınlarıma ve arkadaşlarıma haber verdim. Ben de o gün hiç dışarı çıkmadım. Ertesi gün Ankara Garı önünde terör saldırısı olduğunu televizyondan öğrendim. Onlarca insanın hayatını kaybettiğini görünce çok üzüldüm" dedi. FETÖ üyesi kadının telefonuna el konulurken, söz konusu ByLock mesajlarının tespit edilebilmesi için İzmir Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü inceleme başlattı. Türkiye tarihinin en kanlı eylemi olarak kayıtlara geçen olayda 3 saniye arayla iki kez patlama yaşanmıştı. Şu ana kadar olayla ilgili yapılan tüm soruşturmalarda DEAŞ örgütü üzerinde duruldu ve bunun üzerinden iddianameler hazırlandı. FETÖ'nün Ankara Garı saldırısıyla ilişkisinin savcılık tarafından kanıtlanması halinde saldırıyla ilgili davaların yönü değişecek.


Etiketler; #fetö #bylock
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Allah sizi bildiği gibi yapsın.