Altın Koza (İpek) Üniversitesi kapatıldı, öğrenciler hangi üniversiteye devredilecek?

FETÖ'ye finansman sağlayan üniversiteler teker teker kapatılıyor. Altın Koza İpek Üniversitesi de bu üniversitelerden bir tanesi. OHAL Kararnamesiyle Altın Koza İpek Üniversitesi kapatılacak. Peki kapatılan üniversitedeki öğrencilere ne olacak? Öğrenciler hangi devlet üniversitesine devredilecek?

Altın Koza (İpek) Üniversitesi kapatıldı, öğrenciler hangi üniversiteye devredilecek?
23 Temmuz 2016 Cumartesi 12:26

Altın Koza İpek Üniversitesi kapatıldı. Peki Altın Koza İpek Üniversitesinin öğrencilerine ne olacak?

FETÖ ile hızlı mücadele kapsamında OHAL Kararnamesi'nin ilki yayımlandı. Bu kararnameyle Türkiye genelinde FETÖ'ye destek veren özel kurumlar, vakıflar, dernekler, sendikalar, okullar ve daha birçok kurum hakkında kapatılma kararı alındı. Altın Koza İpek Üniversitesi de kapatılma kararı alınan üniversitelerden bir tanesi. Peki Altın Koza İpek Üniversitesi'ne kayıtlı öğrencilerin durumu ne olacak? Bu öğrenciler hangi üniversiteye devredilecek? 

ALTIN KOZA İPEK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN DURUMU NE OLACAK?

Yapılan açıklamalarda kapatılan ilk ve orta öğretim kurumları ile üniversitelerin öğrencileri devlet üniversitelerine devredilecek. Öğrencilerin kapatılan üniversitelerden dolayı mağdur edilmemesi adına bu sürecin hızla tamamlanacağı bekleniyor. Ancak hangi üniversite öğrencilerinin hangi üniversiteye aktarılacağı veya öğrencilerin hangi üniversitelere devredileceği ile ilgili net bir açıklama yapılmadı. Bu durum birkaç gün içerisinde netleşecek. 

Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin durumlarıyla ilgili güncel gelişmeleri daha hızlı takip etmek ve Android uygulamamızdan ücretsiz bildirim almak isterseniz Kamu Saati android uygumamamızı indirebilirsiniz. Uygulamamızı indirmek için tıklayınız.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.