Almanya "Her Türlü" Destek verecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Cumhurbaşkanı arasında bir görüşme gerçekleşti. Merkel 1 milyon mülteci alacaklarını açıkladı.

Almanya
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Almanya Başbakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan telefon görüşmesinde Angela Merkel önemli açıklamalarda bulundu. Merkel Avrupa olarak 2015 sonuna kadar 1 milyon mülteci alacaklarını söyledi. Öte yandan görüşmede PKK konusunun da gündeme geldiği ve Almanya Başbakanı'nın ülkelerindeki PKK üyeleri konusunda Türkiye'ye her türlü desteği vereceği belirtildi.

Almanya daha önce 400 bin mülteci alacağını açıklamış ancak sınırına da duvar örme çalışmaları başlatmıştı. Öte yandan tüm Avrupa ülkeleri de Schengen uygulamasını askıya alan kararlar almaya devam ediyor. 

Almanya'da şu ana kadar 13 bin PKK üyesinin bulunduğu tespit edilmiş, ayrıca Türkiye'de çeşitli suçlardan aranana binlerce kişinin de Almanya'ya geçtiği haberleri gelmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.