Ali Yalçın: "Millet mermiye kafa atarak destan yazdı"

Memur-SEN ve Eğitim Bir-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Konya Mevlana'da demokrasi nöbeti bekleyen vatandaşlara seslendi. Ali Yalçın, "Millet olaya el koymasaydı, daha vahim olaylar yaşanabilirdi" diyerek, Türk milletinin kanlı darbe girişimine karşı olarak destan yazdığını vurguladı.

Ali Yalçın: "Millet mermiye kafa atarak destan yazdı"
28 Temmuz 2016 Perşembe 15:20

15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası Türk Milleti meydanlarda demokrasi nöbeti tutuyor. Konya Mevlana'da Milli İrade Nöbeti tutuna vatandaşlara Eğitim Bir-SEN ve Memur SEN Genel Başkanı Ali Yalçın hitap etti. Konya Mevlana'da alanı dolduran vatandaşa seslenen Ali Yalçın, Türk Milleti'nin darbecilere karşı bir olduğunu belirterek, "Millet, üzerine alçak uçuş yapanlara karşı tankın önüne çıkarak, cesaretle tanka meydan okuyarak, mermiye kafa atarak, destan yazdı. 13 gündür de meydanlarda. Her gün meydanları birlikte tutarak, dünyaya yeni destanları birlikte sunmuş oluyoruz" dedi.

Siz ne büyük milletsiniz

Türk milletinin bir çok badireyi atlattığını ifade eden Ali Yalçın, bu ülkede her 10 yılda darbe denendiğini söyledi. Milletin darbeye karşı gelmeyip, duruma el koymasaydı daha büyük olayların yaşanabileceğini ifade eden Ali Yalçın, sokakların kan gölüne dönebileceğini söyledi. Ali Yalçın, "15 Temmuz'da, millet olaya el koymasaydı, çok daha vahim olaylar gelişebilirdi. Sokakları kan götürebilir, Türkiye, Suriye'den daha beter olabilirdi. Onun için bu millet büyük millet. Suriyeli kardeşimizin, 'Sizin yaptığınızı biz yapabilseydik, Esed'in tanklarının önüne dikilebilseydik, ölümü göze alabilseydik bugün Suriye böyle olmazdı. Siz ne büyük milletsiniz' deyişi boşuna değil" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.