AKP'li Ataş: Yeni sistemle millete hesap veren bir siyasi sorumluluk sistemi ikame ettirilecek

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Aydın düzenlenen cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine ilişkin programda "Yeni sistemde millete hesap veren bir siyasi sorumluluğu olan bir sistemi ikame etmek istiyoruz. Millet seçecek, beğenmezse güle güle diyecek." diye konuştu.

AKP'li Ataş: Yeni sistemle millete hesap veren bir siyasi sorumluluk sistemi ikame ettirilecek
30 Mart 2017 Perşembe 11:29

Aydın'da Nazilli Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca düzenlenen  cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin programda konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Türkiye'ye iç ve dış güçlerin siyasi iradeye müdahalelerde bulunduğunu vurguladı. 

16 Nisan ile birlikte "Biz Türkiye’de biraz önce saydığım sebeplerden dolayı siyasi iradeye istedikleri müdahale eden o vesayet odakların artık bir daha müdahale etmeyeceği yeni bir dönemin açılışını istiyoruz." diye konuşan Ataş, şöyle devam etti:

"Millete hesap vermeyen, milletin iradesinin üzerinde ipotek kurmaya çalışan, milletin iradesine istedikleri zaman müdahale eden vesayet odaklarının bir daha Türkiye’nin gündemine gelmemesi için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini milletimize sunuyoruz."

Referandum ile getirilecek olan yeni sistem hakkında yanlış bilgilerin aktarıldığına vurgu yapan Ataş, "Cumhurbaşkanının hiçbir sorumluluğu yokmuş. Evet şu anki anayasada cumhurbaşkanının hiçbir sorumluluğu yok. Ne yargısal sorumluluğu var, yani ne cezai ne de siyasi sorumluluğu var. Yeni sistemde millete hesap veren bir siyasi sorumluluğu olan bir sistemi ikame etmek istiyoruz. Millet seçecek, beğenmezse güle güle diyecek. Cezai sorumluluk getiriyoruz. Diyoruz ki cumhurbaşkanları da yargılanabilmeli." dedi. 

Programa ayrıca Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen'de katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.