AKP'den 29 Ekim için özel kitap

AKP, 29 Ekim Cumhuriyet'in ilanının 93. yıl dönümden dolayı ulusal kurtuluş mücadelesi yıllarından bugüne cumhuriyet ve demokrasi yolculuğunu anlatan "Böyle kurduk, böyle koruduk" isimli kitapçığı hazırlandı.

AKP'den 29 Ekim için özel kitap
01 Kasım 2016 Salı 15:09

AKP, 29 Ekim Cumhuriyet'in ilanının 93. yıldönümü olması nedeniyle "Böyle kurduk, böyle koruduk" isimli kitapçığı hazırladı. 1919'dan 2016'ya Türkiye'nin cumhuriyet ve demokrasi yolculuğunu anlatan kitapçık vatandaşlara dağıtılacak.

Partiden yapılan yazılı açıklamada AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın görüşlerinede yer verildi. Kurtuluş mücadelesi ruhunun 15 Temmuz ile tekrar canlandığını söyleyen Delican, "Türk milleti, Başbakanımız Binali Yıldırım'ın da sıkça vurguladığı gibi, o yılların milli şuuruyla 15 Temmuz'da ikinci kurtuluş mücadelesini vermiştir. O kara günleri aydınlığa çıkaran Türk milletinin ve önderlerinin öyküsü, 15 Temmuz'da tekerrür etmiştir. Halkımız, devletine, iradesine, meclisine, vatanına göz dikmekle kalmayıp, tankla tüfekle üstüne yürüyen hainlerin önünde kendisini siper etmiştir. Bu çalışmanın ana amacı, bu nedenle elbette milli şuur ve birlikteliğin önemini vurgulamaktır. O yılları ve 15 Temmuz darbe girişimi ile sonrasında yaşananları özet bilgilerle derledik. İnanıyorum ki halkımızın da kaynak olarak ilgi göstereceği bir çalışma oldu." diye konuştu.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişmi ile Türkiye Cumhuriyeti'ni yok etmenin amaçlandığını vurgulayan Delican, kitapçıkta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihe geçen sözlerine yer verildiğini söyledi. Ayrıca Delican, bu çalışmayı İzmir halkıyla buluşturmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.