AKP'de FETÖ temizliği! Üç kriter uygulanacak

AKP'de başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) temizliği için üç aşama ve üç kriter uygulaması yapılacak.

AKP'de FETÖ temizliği! Üç kriter uygulanacak
28 Eylül 2016 Çarşamba 12:55

AKP'de de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) temizliği başlıyor. Hassas bir şekilde sürdürülen FETÖ temizliği için AKP'deki çalışmada yeni süreö başlatıldı. Yeni süreçte üç aşamalı inceleme yapılacak.

İlk aşama: FETÖ çalışması illerden başlatılacak

Partideki FETÖ temizliğinde birinci aşamada çalışmaya illerden başlanacak.  İl ve ilçe teşkilat başkanları, belediye başkanları ve her ilin milletvekillerinden seçilen 3'er kişilik heyetler oluşturuldu. Heyetler tarafından yürütülen çalışmada FETÖ ile ilişkisi tespit edilen isimler Genel Merkeze iletildi.


İkinci aşama: İsimler tek tek analiz edilecek

İllerde FETÖ bağlantısı olanların listesi Genel Merkez'de oluşturulan üç kişilik heyete iletildi. Genel Merkez'deki Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’dan oluşan heyet, listede yer alan isimleri tek tek analiz etmeye başladı. Çapraz inceleme uygulaması yapılan çalışmada sadece ihbar ve bilgilerle yetinilmeyecek.

Aşamalar için üç kriter

O ilin belediye başkanı ve milletvekillerinin ve Gençlik ve Kadın Kolları yöneticilerinde görüşlerine yer verildi. AKP'deki FETÖ temizliği çalışmasında ‘Güçlü şüphe’, ‘şüphe’ ve ‘zayıf şüphe’ kriterleri göz önüne alınıyor.

Üçüncü aşama: Kararı Başbakan verecek

Genel Merkez'deki heyetin, üç kriterle yaptığı tespitler ve raporlar, Başbakan Binali Yıldırım ve parti yönetimiyle paylaşıldı. ‘Güçlü şüphe’ olanlar ve bulgularla durumu netleştirilenler partiden uzaklaştırılarak gerekli adli süreçler başlatılırken teşkilatlara gelen çok sayıda ihbar da tek tek değerlendirmeye tabi tutuluyor. Yalan ihbar yapanlar içinse işlem başlatılırken teşkilattaki görevlerine son veriliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.