Akıncı TİHA dünya basınında

Bloomberg, Türkiye'nin TİHA ile dünyada üç ülkeden biri haline geldiğini yazdı. Erdoğan'ın Türk ordusuyla ilgili hedefi aktarıldı.

Akıncı TİHA dünya basınında
Kamusaati
Kamusaati
30 Ağustos 2021 Pazartesi 11:56

Türkiye, insansız hava araçlarında gücüne güç katmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çorlu'da Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın (TİHA) Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) teslimat törenine katıldı.

"ASKERİ KAPASİTE YERLİ DRONE'LARLA İNŞA EDİLİYOR"

ABD basınından Bloomberg, törenin ardından havalanan Akıncı TİHA'yla ilgili gelişmeyi okurlarına aktardı.

"Türkiye, askeri kapasitesini yerli drone'larla inşa ediyor." denilen haberde, Türk ordusunun, filosuna yeni nesil yerli üretim insansız hava aracı eklediğini kaydetti.

"ERDOĞAN'IN HEDEFİ, ORDUYU KENDİ KENDİNE YETER HALE GETİRMEK"

Haberde, yerli üretim insansız araçları projelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "orduyu kendi kendine yeter hale getirme" çabalarının olduğu vurgulandı.

Akıncı TİHA dünya basınında #1

"BU TEKNOLOJİYİ ÜRETEN ÜÇ ÜLKEDEN BİRİ"

Baykar Savunma tarafından üretilen Akıncı TİHA'nın, Ukrayna ve Polonya dahil çeşitli ülkelere satışı yapılan Bayraktar TB2'den daha gelişmiş durumda olduğu bilgisi paylaşıldı.

Teslimat töreninde Erdoğan'ın, "Türkiye, Akıncı ile dünyada bu teknolojiyi üreten ilk üç ülkeden biri oldu." dediği hatırlatıldı.

AKINCI TİHA'NIN ÖZELLİKLERİNİ SIRALADILAR

Akıncı'nın havada ve yerde hedeflere saldırabildiği vea savaş uçaklarıyla birlikte hareket edebildiği, ayrıca Türkiye'nin mevcut pilotsuz uçaklarından daha yüksek irtifada uçabilmesinin yanı sıra havada daha uzun süre kalabildiği ifade edildi.

 

Akıncı TİHA dünya basınında #2

"ROKETSAN'IN FÜZELERİNİ TAŞIYACAK"

Haberde, TİHA için "Roketsan tarafından geliştirilen füzeleri taşıyacak." denildi.

Öte yandan Türkiye'de üretilen İHA ve SİHA'ların, Libya'da Hafter'in başkent Trablus'u ele geçirme girişimlerine karşı koyduğu, 44 günlük Dağlık Karabağ savaşında Azerbaycan ordusuna üstünlük sağladığı anımsatıldı.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.