AK Parti'den, "taşeron" sorularına yanıt

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı hazırladığı ekonomi bülteni ile hangi işçilerin bu haktan yararlanacağı, aranacak şartların neler olduğu, hangi işlerin kapsama girdiği, özel sözleşmeli personelin mali ve sosyal hakları, kamuda istihdam sürecinin yanı sıra belediye ve il özel idareleriyle bağlı kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin durumuna ilişkin soruların yanıtlandı.

AK Parti'den, "taşeron" sorularına yanıt
29 Mart 2016 Salı 15:49

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı hazırladığı ekonomi bülteniyle kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin soruları yanıtladı. Ekonomi bülteninde, hangi işçilerin bu haktan yararlanacağı, aranacak şartların neler olduğu, hangi işlerin kapsama girdiği, özel sözleşmeli personelin mali ve sosyal hakları, kamuda istihdam sürecinin yanı sıra belediye ve il özel idareleriyle bağlı kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin durumuna ilişkin soruların yanıtları yer alıyor.

Ekonomi bülteninde yer verilen bilgilere göre, kamuda hem asıl işlerde hem de yardımcı işlerde çalışan yaklaşık 720 bin işçi haktan yararlanacak. 12 ay boyunca ve tam zamanlı olarak çalışanlar, özel sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek, emekliliğe hak kazananlar ise bu durumdan yararlanamayacak.

3 yıl arayla sözleşme yenilenecek

Kadroya alındıktan sonra 3 yıl arayla sözleşmeler yenilecek. Bu kişiler devlet memuru kadrosuna alınmayacak, sadece özel sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek.

Aynı işte ve aynı özlük haklarıyla çalışmaya devam edilecek, maaş ve özlük hakları taşeron firmalar yerine kamu kurumlarınca yerine getirilecek. 4/B'li sözleşmeli personel, sosyal haklardan aynı şekilde yararlanmaya devam edecek, ihale sözleşmesine göre varsa fazla mesai ücretiyle sosyal hakları dikkate alınmayacak.

Belediye ve özel idarelerdeki taşeron işçiler için bu kurumların kuracağı şirketler aracılığıyla istihdam sağlanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.