AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akdağ'ın, yeni anayasa açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akdağ, "CHP ve HDP'nin uyumsuz tavrı, aslında bu meseleye arkadan arkaya karşı çıkıcı tavırlarından dolayı, ortak biçimde bir anayasa metni hazırlayamayacağımızı fark ettik. Dolayısıyla, biz parti olarak bir anayasa metni hazırlıyoruz, inşallah bu metin belki bir, bir buçuk aylık bir sürede milletin karşısına gelecek." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akdağ'ın, yeni anayasa açıklaması
26 Mart 2016 Cumartesi 15:23

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, AK parti genel merkezindeki AK Parti 5. Genişletilmiş Ar-Ge İl Başkanları toplantısındaki konuşmasında yeni anayasa çalışmaları için, "CHP ve HDP'nin uyumsuz tavrı, aslında bu meseleye arkadan arkaya karşı çıkıcı tavırlarından dolayı, ortak biçimde bir anayasa metni hazırlayamayacağımızı fark ettik. Dolayısıyla, biz parti olarak bir anayasa metni hazırlıyoruz, inşallah bu metin belki bir, bir buçuk aylık bir sürede milletin karşısına gelecek." dedi.

DAEŞ, PKK ve DHKP-C'nin Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalıştıklarına ve terörün en önemli meselemiz olduğuna değinen
 Akdağ, "Sadece operasyonlarda 'teröristlere galip gelmek' adına değil aynı zamanda terörün açtığı toplumsal yaraları tamir etmek için de AK Parti olarak gayret ediyoruz ve bu gayretimize elbette devam edeceğiz." dedi.

Milletimize söz verdiği gibi sivil bir anayasa için partiler ile ortak olarak çalışıldığını ve 330 oya ihtiyaç olduğunu belirten Akdağ, "Öncelikle CHP ve HDP'nin uyumsuz tavrı, aslında bu meseleye arkadan arkaya karşı çıkıcı tavırlarından dolayı ortak biçimde bir anayasa metni hazırlayamayacağımızı fark ettik. Dolayısıyla biz parti olarak bir anayasa metni hazırlıyoruz, inşallah bu metin belki bir, bir buçuk aylık bir sürede milletin karşısına gelecek." ifadesinde bulundu.

Anayasayla birlikte başkanlık sistemini de milleti sunmak için çalıştıklarını belirten Akdağ, "Çünkü başkanlık sisteminin, Türkiye'de daha güçlü bir yönetim modeli oluşturacağını, bir taraftan istikrarı oluştururken, diğer taraftan dengeli bir biçimde kuvvetler ayrılığını gerçekleştireceğini, bu kuvvetler ayrılığının da, birbirini kontrol ederek demokrasimizi güçlendireceğini biliyor, buna inanıyoruz." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah yardımcınız olsun.
Avatar
kazım - 8 yıl önce
İcazetle ve emrivakiyle olmasın. Özgün ve hak hukuk diliyle olsun . 30 yıl bekledikten sonra sonra hayal kırıklığı olmasın
Avatar
yolcu - 8 yıl önce
Sadece chp ve hdp yi suçlamayalım . Kendi uyumsuzluklarımızı da dikkate alalım.