AK Parti'den 'Cumhurbaşkanlığı Seçimi' pusulasına ilişkin önemli açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde kullanılacak pusulayla ilgili açıklama yaptı.

AK Parti'den 'Cumhurbaşkanlığı Seçimi' pusulasına ilişkin önemli açıklama
20 Nisan 2018 Cuma 13:25

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, seçime dair önemli açıklamalarda bulundu. Habertürk TV'ye konuşan Elitaş, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde kullanılacak pusulaya da değindi. 

Partilerin ancak bir aday çıkarabileceğini belirten Elitaş, açıklamasını şöyle yaptı. 

"2 pusula var. Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği pusulası. İttifak Milletvekili pusulasında yer alacak. Cumhurbaşkanı adaylarını partiler zaten açıkladı. Cumhurbaşkanlığına aday olmak için şartlar belli. Ya 100 bin imza toplayacaksınız ya da 20 milletvekilinin imzası ile aday gösterileceksiniz. Cumhurbaşkanlığı pusulasında sadece adayın ismi olacak. Siyasi partiler çıkacak diyecek ki ben Erdoğan'ı destekliyorum diyecek. Vatandaşı yöneltecek. İttifak milletvekilliği için yapılan düzenleme. Cumhurbaşkanının seçileceği pusulada adayın ismi, resmi ve mühür yeri olacak. İttifak adı yer almayacak, aday ismi yer alacak.

İYİ Parti seçime katılacak mı?

Seçim kanunu belli. Bu bizim meselemiz değil, YSK'nın işi.

Onlar aday çıkaramaz

100 bin imzayı kim toplarsa aday olabilir. MHP'nin adayı Erdoğan'dır. HSP başka bir aday çıkarma hakkına sahiptir. Geri kalan 96 parti bir araya gelse yüzde 5 yapmadığına göre aday çıkaramaz, ancak 100 bin imza ile çıkarır. Malum parti milletvekilliği seçimlerine bir partinin gölgesi altında girebilir ancak 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanı adayı çıkarabilir. CHP'nin adayı Kılıçdaroğlu olmalıdır. Merdivene ters binmez ise aday olacaktır. Siyaset cesaret işidir. Bahçeli, Türkiye'nin bekası için Erdoğan liderliğindeki yeni yönetim sistemini destekleyen bir milli duruş gösterdi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.