Aile Bakanlığı 599 personeli açığa aldı

Aile Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam eden 599 personeli görevden uzaklaştırdı. İşte detaylar.

Aile Bakanlığı 599 personeli açığa aldı
22 Temmuz 2016 Cuma 17:16

Askeri Darbe Girişiminin yapılmaya çalışılması ile memurlar hakkında soruşturmalar devam ediliyor. Özellikle Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri bulundukları mevkilere genel olarak mülakatlar ile ulaştıkları için mülakat ile bakanlığa giren personellerin neredeyse tamamı hakkında soruşturmalar başlatıldı. Bu soruşturmalara göre Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği bulunan ya da başka terör örgütlerine sempati duydukları tespit edilen personeller meslekten uzaklaştırılmakta ve daha önceden incelendikleri suçların tespit edilmesi ile mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırılmaktadır. 16 Temmuz 2016 tarihi ile soruşturmalar devam ediyor ve şuana kadar binlerce personel açığa alındı.

Aile Bakanlığına İkinci Şok

Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği tespit edilen memurların görevden uzaklaştırmaları devam ederken Aile Bakanlığı ikinci şokunu yaşadı. 19 Temmuz 2016 tarihinde 393 personeli açığa alan söz konusu bakanlık bugün yapılan açıklama ile 206 personelin daha açığa alındığını duyurdu.

Aile Bakanlığı şuana kadar toplam 599 kişiyi açığa almış durumda. Mahkemelerce soruşturmalar devam ederken ilerleyen günlerde daha fazla kişinin Fethullahçı Terör Örgütü üyeliğinin tespit edileceği düşünülmektedir. Bakanlık personellerinin de açığa alınması ile Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin devletin en yüksek mevkiilerine kadar ulaştığı bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu. İlerleyen günlerde tutuklanan FETÖ üyelerinin sayısının daha da artması beklenmektedir. Gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.