Adalet Bakanlığı'ndan 'Hero' genelgesi

Darbeci sanıklardan Gökhan Güçlü’nün duruşmaya giderken giydiği 'hero' tişortünün ardından Adalet Bakanlığı, Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıkları’na genelge gönderdi.

Adalet Bakanlığı'ndan 'Hero' genelgesi
14 Temmuz 2017 Cuma 17:33

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüğü, tüm Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıkları’na genelge gönderdi. Bakanlığın genelgesinde FETÖ ve diğer terör örgütü mensubu tutukluların kamuoyunu ve davaları etkilemeye yönelik mesaj içerikli kıyafetlerin toplatılması istendi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım'ın imzasıyla ile gönderilen genelgede "Ceza infaz kurumlarında bulunan terör ve örgütlü suçlardan hükümlü ve tutuklulara, Ceza İnfaz Kurumlarında Bulundurulabilecek Eşya ve Maddeler Hakkında Yönetmelik'in "Giyim eşyaları " başlıklı 7’inci maddesi uyarınca verilen tişört veya gömlek gibi giyim eşyalarının üzerinde yabancı dilde (herkesçe bilinen ürün markaları hariç olmak üzere) yazı bulunan ya da fotoğraf baskılı giyim eşyaları ile Türkçe yazı bulunan giyim eşyalarının da terörü övücü, kamuoyunu rencide ve tahrik edici, suçu teşvik edici, davaları etkilemeye yönelik, müstehcen içerik içeren ve anlam olarak sakıncalı olduğu değerlendirilen giyim eşyalarının derhal toplatılması ve bundan sonra da verilmemesi, yakınları tarafından getirilen veya kargo yoluyla gönderilen bu nitelikteki eşyaların kurumlara alınmaması ile adli suçlardan hükümlü ve tutukların giydikleri kıyafetlere de bu çerçevede dikkat edilmesi, hükümlü ve tutukluların konu ile ilgili olarak bilgilendirilmesi..." denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.