Açığa alınan öğretmenler eylemine polis müdahalesi: 17 gözaltı

Açığa alınan öğretmenler için düzenlenen insan zinciri oluşturma eylemine polis müdahale ederek 17 öğretmeni gözaltına alındı.

Açığa alınan öğretmenler eylemine polis müdahalesi: 17 gözaltı
25 Eylül 2016 Pazar 10:10

Açığa alınan öğretmenler için düzenlenen insan zinciri oluşturma eyleminde polis tarafından müdahale yapıldı. Müdahale sonrasında 17 öğretmen gözaltına alındı.

Diyarbakır'da terör örgütü ile bağlantılı olduğu belirlenen öğretmenlerin açığa alınmasının ardından Eğitim-Sen'e bağlı öğretmenler, Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı'nda insan zinciri oluşturma eylemi yaptı. Polis tarafından yapılan uyarılara rağmen açığa alınan yaklaşık 50 bin öğretmen için düzenlediği eylemde bir süre oldukları yerde bekledükten sonra  Eğitim-Sen 2 Nolu Şube'ye gitmek için harekete geçti.

Diyarbakır'da açığa alınan öğretmenlerin el ele tutuşarak insan zincir oluşturma eylemine polis müdahale etti. Eyleme katılan öğretmenlerden 17'si gözaltına alınırken, polis müdürü dağılamayan gruba, "Lütfen dağılın bu bir kanunsuz eylemdir. Yapmış olduğunuz kanunsuz eylem Diyarbakır'a ve çevredeki kafelerde oturan insanlarımıza zarar veriyor. Son kez uyarıyorum, yapmış olduğunuz protesto eylemlerine müdahale edeceğiz" dedi. Bu sırada bazı öğretmenler, "Biz öğretmeniz, sizin öğretmeniniz olmadı mı? Sizlerin de çocuklarını okuttuk" diye seslendi.

Gözaltına alınan 17 öğretmenin  hakkındaki işlemlerin sürdüğü öğrenildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.