Açığa alınan Erzincan Vali Yardımcısı Kemal Yılmaz tutuklandı

İçişleri Bakanlığı'nca açığa alınan Erzincan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz tutuklandı.

Açığa alınan Erzincan Vali Yardımcısı Kemal Yılmaz tutuklandı
16 Nisan 2018 Pazartesi 13:30

İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan ve Fetullahçı Terör Örgütü üye oldukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen Erzincan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz tutuklandı. Erzurum'daki davada Ağrı'nın Hamur Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı davaya dair yaptığı yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığınca açığa alınan Yılmaz ile Çiğil'e başsavcılığın talimatıyla gözaltı işlemi uygulandığı belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Vali Yardımcısı Yılmaz'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandığı, Kaymakam Çiğil'in ise adli kontrol şartıyla salıverildiği bildirildi.

Açıklamada, şüphelilerle ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.