9 Ekim FETÖ operasyonunda il il tutuklanan ve gözaltına alınanlar

09 Ekim Pazar günü de FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan, gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılan kişi sayısı artmaya devam ediyor.  İşte il il tutuklanan ve gözaltına alınanlar...

9 Ekim FETÖ operasyonunda il il tutuklanan ve gözaltına alınanlar
09 Ekim 2016 Pazar 18:34

SAMSUN
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Kavak İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirdi. Bu sabah il merkezinde, 50 polisin katıldığı eş zamanlı operasyonda örgütün haberleşme sistemi olan 'ByLock'u kullandıkları iddia edilen 12 öğretmen gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğretmenlerden bazılarının FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce meslekten ihraç edildikleri belirtildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ele geçen dijital verilere el konulduğu kaydedildi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 12 şüphelinin buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kavak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilecekleri belirtildi. 

Bafra ilçesinde de Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bir din görevlisi gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Bafra Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında Gökçe Kent Köyü İmam Hatibi A.Şnin evine operasyon düzenledi. Operasyonda, FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu öne sürülen A.Ş. gözaltına alındı. 

ANTALYA KEMER
Antalya'nın Kemer ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Gül, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi. Alınan bilgiye göre Gülün ifadesi yaklaşık 1 saat sürdü.İfadesinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Gül, ifadesinde FETÖ yapılanmasıyla herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını söylediğini aktardı. Yerel bir gazetecinin şikayeti üzerine ifade verdiğini belirten Gül, şunları kaydetti:
"Artık birilerinin dur demesi lazım. Hem belediyenin hem de şahsımın bu adamdan alacağı var. Çoluk çocuk sahibi insanlarız. Bu olay sadece bana değil, aileme de zarar veriyor. Aileme saygısızlık yapıyor. Kemer halkının üzerinde algı yaratmaya çalışıyor. Benim FETÖ ile bir ilişkim söz konusu dahi olamaz. Gerekli mercilerin artık bu adama dur demesi gerekiyor." 

ANTALYA ALANYA
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri geçen çarşamba günü Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kapatılan Hayat Ufuk Okulu'nun açığa alınan öğretmenlerinden Ali B. ile Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bilgisayar öğretmeni Hilmi B.'yi gözaltına aldı. Polis merkezinde işlemleri tamamlandıktan sonra dün adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, dün gece sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

KAYSERİ
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde gözlatına alınan çeşitli meslek gruplarından 24 kişi sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirildi. Sağlık kontrolünün ardından zanlılar adliyede Sulh Hakimliği'ne götürüldü. 

ADANA
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle ilişkisi olduğu iddia edilen kişilerin adreslerine Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında FETÖ imamı olduğu iddia edilen şüpheliler ile eşlerinin de olduğu 10 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü

SİİRT 
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Siirt merkezli 15 ilde düzenlenen operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı.Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında aralarında doktorların da bulunduğu hakkında gözaltı kararı verilen 43 kişinin yakalanması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Siirt merkezli 15 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Siirt'te 12 kişi gözaltına alınırken, diğer illerdeki çalışmalarda 18 kişi yakalandı.

Diğer 13 kişiden 2'sinin başka FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olduğu belirlenirken, 11 kişinin yakalaması için operasyon sürüyor.

GİRESUN
Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aranan bir kişi İstanbul Atatürk Havalimanında yurt dışına kaçmak isterken yakalandı, Şebinkarahisar ilçesinde ise bir doktor gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan T.Y. isimli şahıs, İstanbul Atatürk Havalimanında yurt dışına çıkmak isterken polis tarafından gözaltına alındı. Öte yandan, soruşturma kapsamında Şebinkarahisar ilçesinde de bir doktor gözaltına alındı. 

ELAZIĞ
Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY kapsamında yürütülmekte olan soruşturmayla ilgili olarak, il Milli Eğitim Müdürlüğünce FETÖ/PDY şüphesiyle görevden uzaklaştırılan 13 kişi ve Fırat Üniversitesi Rektörlüğünce 'Bylock' kullandığı tespit edilen 6 öğrenci olmak üzere toplam 19 kişiye yönelik bugün 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, Elazığ merkezli Kayseri, Kahramanmaraş, Muş ve Ankara'da yapılan operasyonda 12 şüpheli gözaltına alınırken, 7 kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

TOKAT
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Tokat'ta polislerden sorumlu il imam yardımcısı olduğu değerlendirilen B.K gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün üst düzey yöneticiliğini yaptığı öne sürülen 13 kişi hakkında çıkartılan yakalama kararıyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı.

Polis ekipleri, hakkında yakalama kararı bulunan, FETÖnün Tokatta polislerden sorumlu il imam yardımcısı olduğu değerlendirilen B.Kyı gözaltına alındı.
B.K. Tokat Emniyet Müdürlüğüne götürüldü, diğer 12 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

HAKKARİ
Hakkari'de FETÖ/PDY soruşturma kapsamında 3 gün önce 2 polis memuru gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve emniyetteki sorguları tamamlanan 2 polis dün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Dün gece geç saatlere kadar süren duruşma sonrası 1 polis memuru FETÖ terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanırken, 1 polis memuru ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

AFYONKARAHİSAR
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 15 Temmuz gecesi darbe girişimine katıldığı tespit edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan Jandarma Kurmay Binbaşı Özkan Öztürk, Afyonkarahisarda kayınpederinin evinde yakalandı. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığında görevli olan ve darbe girişimine katıldığı belirlenen Öztürkün Afyonkarahisardaki kayınpederinin evinde olduğuna ilişkin istihbarat aldı.İstiklal Mahallesindeki eve baskın yapan ekipler Öztürkü gözaltına aldı.

İZMİT
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 ceza infaz koruma memurunu gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından 3 ceza infaz koruma memuru FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla bu sabah Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. 
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri aralarında ablaların da olduğu iddia edilen 9 kadını gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından 9 kadın bu sabah adliyeye sevk edildi. Aralarında ablaların da olduğu belirtilen kadınların örgütün faaliyetlerine katıldıkları ve himmet parası topladıkları iddia edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.