80 Bin Askerle Sınır Ötesi Harekat Gelebilir!

İddialara göre Türkiye tarihindeki en büyük kara operasyonlarından birine hazırlanıyor. Kuzey Irak'ı da kapsayacak geniş bir bölgede kara operasyonu yapılabilir.

80 Bin Askerle Sınır Ötesi Harekat Gelebilir!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin teröre karşı kapsamlı bir operasyon başlayabileceğini belirtti. Pekin 8. ve 9. kolorduların terör operasyonları kapsamında görevlendirildiğini belirtti. Rusya'dan ABD'ye kadar bir çok ülkenin basın kuruluşunda flaş haber olarak duyurulan Pekin'in konuşması sınır ötesi operasyon olarak yorumlandı. 

Doğu ve Güneydoğu'yu kapsayacak süpürme harekatını Kuzey Irak'ta bitirmeyi amaçladığı iddia edilen kara operasyonu kapsamında iki kolordu ile en az 80 bin asker görev yapacak. 

Ortadoğu bölgesinde 80 bin kişilik askeri harekat en son Suudilerin Yemen'e düzenledikleri operasyonda görülmüştü. Geçtiğimiz günlerde NATO yetkilileri tarafından yapılan bir konuşmada 80 bin kişilik bir kara ordusunun IŞİD'i bitirebileceği belirtilmişti. Yapılacak opersyonun çok kapsamlı oluşunu bu kıstaslarla yorumlayan uzmanlar hava gücü ile desteklenecek modern silahlı bir operasyonun Kandil bölgesini de tamamen kontrol altına alacağını belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.