8 ilde FETÖ'nün 'Sincan eyalet yapılanması'na operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde "Sincan eyalet yapılanması"na yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 54 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 54 kişiden 22'si polis ekiplerince gözaltına alındı.

8 ilde FETÖ'nün 'Sincan eyalet yapılanması'na operasyon
24 Nisan 2017 Pazartesi 14:12

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında sözde "Sincan eyalet yapılanması"nda yer alan ve aralarında örgütün "bölge  imamları"nın da bulunduğu 54 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

Başsavcılığın talimatıyla operasyon başlatan Terörle Mücadele Şubesi  ekipleri, aralarında Ankara'nın da bulunduğu 8 ilde 54 şüpheliden 22'sini  gözaltına aldı. Şüphelilerden bazılarının cep telefonlarında "ByLock" olduğu belirlendi. 

Gözaltına alınan şüphelilerin, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde örgüt adına sözde  "eyalet yapılanması" oluşturdukları ve bu bölgelerden sağladıkları gelirlerle  FETÖ'ye finansal destek verdikleri iddia ediliyor.


Etiketler; #operasyon #fetö
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.