8 ilde astsubaylara FETÖ operasyonu

FETÖ soruşturması kapsamında terör örgütünün jandarma yapılanmasındaki şüphelilere yönelik operasyon başlatıldı.

8 ilde astsubaylara FETÖ operasyonu
06 Ocak 2017 Cuma 15:06

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  soruşturması kapsamında Bitlis merkezli 8 ilde astsubay, uzman jandarma ve doktora yönelik operasyon yapıldı.

Operasyon hakkında Bitlis Valiliğince açıklama yapıldı. Açıklamada "Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında  'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla 24 kişiye yönelik Bitlis merkez,  Güroymak, Mutki, Adilcevaz ve Tatvan ilçelerimiz ile Ankara, İzmir, Sivas,  Kayseri, Zonguldak, İstanbul ve Aksaray'da eş zamanlı operasyon icra edilmiştir.  Operasyon neticesinde İl Jandarma Komutanlığı uhdesinde aralarında önemli  birimlerde çalışanların da olduğu 17 astsubay, 2 uzman jandarma ve FETÖ/PDY il  jandarma yapılanması içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü tespit edilen  bir doktor olmak üzere 20 zanlı gözaltına alınmıştır. Zanlılar hakkında adli  tahkikat başlatılmıştır." denildi.
 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.