65 Yaş Üstüne Memleket İzni Verildi, Seyahat İzni Nereden Alınır, Şartları Nedir? İşte Detaylar

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün bir kez daha Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bayramda memleket izni verilecek mi? Bayramdan önce şehirler arası yolculuk serbest mi?, 65 yaş üstü sokağa çıkma cezası kaç lira? 65 yaş üstü hastaneye gidebilir mi? 65 Yaş üzeri vatandaşımıza 1 ay dönmemek kaydıyla, memleketlerine gidişlere izin verilecek. 65 yaş üstü Şehirler arası yolculuk izni nereden alınır? e devlet üzerinden anında verilecek İşte Detaylar

65 Yaş Üstüne Memleket İzni Verildi, Seyahat İzni Nereden Alınır, Şartları Nedir? İşte Detaylar
Kamusaati
Kamusaati
21 Mayıs 2020 Perşembe 00:02

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Bakan Koca, 65 yaş ve üstüne

müjdeyi verdi.

Korona vakalarının çıkmaya başladığı günden bugüne 65 yaş üzeri vatandaşların çok büyük fedakarlık gösterdiğini belirten Koca,  "65 yaş üzeri büyüklerimizle ilgili sayın Cumhurbaşkanımızla da görüştüm. 65 yaş üzeri büyüklerimize küçük bir müjdemiz olacak. 65 yaş üzeri büyüklerimiz eğer memleketlerine gitme noktasında sabit bir yere gittiğinden emin ise, sağlık durumlarında aile hekimleri açısından bir sorunları yoksa ilgili Kaymakamlıktan yanlarında zorunlu gerektiğinde bir veya iki kişi olmak suretiyle, 1 aylık bir zaman zarfında dönmemek üzere bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak.

 

65 yas ustu icin disari cikma izni e devlet, 65 yaş üstü şehir dışı seyahat izni nasıl alınır

65 yaş üzeri seyahat serbestliği için RESMİ DUYURUYU İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YAPACAK

Bunu söylemek istiyorum. Bununla ilgili duyuru, ayrıca İçişleri Bakanlığımız tarafından yapılmış olur. Bu, hareketliliği sağlayan bir unsura dönmemeli. Gidildiği yerin sabit olması, aile hekimliği tarafından takip edilmesi ve gittiği yerde evden dışarı çıkmayacaklarından emin olmalıyız.

Bu hareketliliğin yoğun olmamasını önemsiyoruz. Daha kontrollü ve uygun mekan söz konusu ise buraya geçişi sağlamak için şartları sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığından 81 ilin valiliğine "65 yaş ve üzeri vatandaşlar için seyahat izin belgesi" konulu genelge gönderildi.

"Seyahat izin belgesi" talepleri yarından itibaren e-Devlet, İçişleri Bakanlığı E-Başvuru sistemi ve Vefa Destek Hattı üzerinden yapılabilecek.

Genelgeye göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, izin belgesi almak ve en az 30 gün kalmak şartıyla istedikleri yere gidebilecek.

Toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edeceklerin otogarlarda yoğunluk oluşturmaması için gerekli tedbirler alınacak, mağduriyete neden olunmayacak.

65 yaş ve üzeri olanların, gidecekleri yerlerde de 22 Mart'ta yayımlanan genelge kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları devam edecek.

Genelgeye göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara seyahatlerinde refakat edecek kişiler, 72 saat içinde geri dönebilecek.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar, seyahat izin belgesi talebini, yarın saat 09.00'dan itibaren elektronik ortamdan ya da "Alo 199" hattından yapabilecek.

Seyahat izin belgesine başvuranlar ve beraberindekilerin Kovid-19 evde izolasyon sorgusu, hastalıkları olup olmadığı sistemden otomatik sorgulanacak

Haberleri doğrudan anında takip edebilmek için haber sayfamız için TIKLAYINIZ!!! 
 

Kamu Saati Sayfamızı Sosyal Medya Üzerinden Takip Ederek Güncel İş İlanları Memur ve İşçi Alım Haberlerine ve Son Dakika Haberlerine Herkesten Önce Ulaşarak Bir Adım Öne Geçebilirsiniz.

Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ 

Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ  File:Facebook Logo Mini.svg - Wikimedia Commons

Kamu Saati İnstagram Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ 

Kamu Saati Android Uygulamamız İçin TIKLAYINIZ

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.