4 Ekim FETÖ soruşturması! Polis ve öğretmenler gözaltında

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hız kazanan FETÖ soruşturmasında 4 Ekim'da yapılan tutuklama ve gözaltı işlemleri hakkında tüm detaylar haberimizde...

4 Ekim FETÖ soruşturması! Polis ve öğretmenler gözaltında
04 Ekim 2016 Salı 10:42

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hız kazanan FETÖ soruşturmasında terör örgütü üyelerinin gözaltına alınması ve tutuklanma işlemleri devam ediyor.
İşte FETÖ'den gözaltına alınma ve tutuklama haberleri...

Şanlıurfa Viranşehir: 32 polis gözaltında

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki FETÖ soruşturmasında 32 polis göaltına alındı. Soruşturmada iranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan 32 polis gözaltına alınırken aralarında komiser ve komiser yardımcıların olduğu iddia edildi. Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Citer de 20 Temmuz 2016 tarihinde tutuklanmıştı.

Elazığ'da 11 öğretmene gözaltı

FETÖ soruşturması kapsamında Elazığ'da Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile açığa alınan İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 199 öğretmenden, 20'si için gözaltı kararı verildi. Operasyon le 11'i yakalanırken 9'u firari olduğu öğrenildi. Şüphelilerin cep telefonlarındaki "ByLock" haberleşme programını kulandığı tespit edildi. Şüpheliler, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından, emniyete götürüldü.

Yozgat'ta 5 FETÖ'cü tutuklandı

FETÖ soruşturmasında Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Entegre Tesisine yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden 5'i tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünde 1350 personel açığa alındı

Ankara Emniyet
Genel Müdürlüğünde görev yapan 1350 personel açığa alındı. Bugün görevden alınan 12 bin 801 personelden 1350'i Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosundaydı.

Düzce'de 25 kişi FETÖ'den tutuklandı

Düzce'deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 38 kişiden
'il ablaları', 'talebe sorumluları' ve öğretmenlerin de bulunduğu 24 kişi tutuklanırken14'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aralarında eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Ateş'te bulunuyor.

Trabzon'da 31 polis açığa alındı

Açığa alınan 12 bin 801 polisten 31'i Trabzon'da bulunuyor. Açığa alınanların arasında üst düzey müdürlerde buunuyor.

Bursa'da 267 polis açığa alındı

Açığa alınan 12 bin polisin içerisinde 1'i şube müdürü, 2'si amir olmak üzere 267 polis, Bursa Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açığa alındı.

Uşak'ta 8 kişi tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 14 kişiden 8'i tutuklandı. Tutuklananların isimleri
: Pelin K, Hanife Banu A, Esra Y, Selver E, Tuğba A, Ülkü Songül K, Mustafa A, ile Ömer Memiş Ö. 

Kayseri'de 116 personel açığa alındı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde
çeşitli rütbelerde görev yapan 116 personel açığa alındı.

Konya'da 203 polis açığa alındı

Konya'daki FETÖ soruşturmasında Emniyet Müdürlüğünde görevli 203 polis açığa alındı.

Malatya'da 6 iş adamı tutuklandı

Malatya'daki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 işadamından 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Terör örgütüne finansal kaynak sağlayan 
Sinan D., Nurettin P., Seyfettin T., Abdulvahap G., İsmet T. ve Ahmet G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya 3. Anajet üs komutanlığında 35 gözaltı

Konya'daki FETÖ soruşturması kapsamında aralarında askerlerin de bulunduğu ve Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli olduğu öğrenilen 35 kişi yakalandı. Haklarında gözaltı kararı verilenler arasında 2 binbaşı, 1 yarbay, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 16 astsubayın bulunduğu kaydedildi. 

Denizli'de 20 öğretmen tutuklandı

Denizli'deki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 27 öğretmenden 20'si tutuklandı. 
'Bylock'' programı kullandıkları tespit edilen şüphelilerden mahkeme kararı ile 20'si "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanırken 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Ege Üniversitesinde gözaltı

FETÖ yönelik İzmir merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Ege Üniversitesindeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik 16 ilde eş zamanlı operasyonda gözaltına alınanların arasında akademisyenlerde bulunuyor. 

5 Dernek ve 2 şirkete FETÖ operasyonu

FETÖ soruşturmasında Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği, Kayseri Çevre Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yemliha ve Mahzemin Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği (Kılıçaslan Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği) Kayseri Özel Göz Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Özel Hacettepe Romatizmal Hastalıklar ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Sağlık Merkezi Sanayi Ticaret Ltd. Şti., Aktif Eğitimciler Sendikası ve Ufuk Sendikası'na bağlı il ve ilçe temsilciliklerinin yöneticilerine yönelik  İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 6 ilde 78 kişi içinoperasyon düzenlendi. 

Çeşitli derneklere mensup şüphelilerden 32'si hakkında daha önce işlem yapıldığı, bunlardan 18'nin tutuklu olduğu belirlendi. 

İçişleri Bakanlığında 37 personel görevden uzaklaştırıldı

FETÖ ile bağlantısı olduğu belirlenen İçişleri Bakanlığı merkez birimlerinde görevli 37 personel, görevden alındı.

Hatay'da 120 polis açığa alındı

Hatay'da FETÖ soruşturmasında 120 polis açığa alındı. Açığa alınan 12 bin polis içerisinde yer alıyor.

Düzce merkezli 8 ilde FETÖ operasyonu

Düzce'deki FETÖ soruşturması kapsamında aralarında eski il emniyet müdür yardımcısı, öğretmen ve iş adamlarının da bulunduğu 37 zanlıdan adliyedeki sorgusu tamamlanan 14'ü tutuklandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.