27 ilde TSK'ya FETÖ operasyonu

Bursa merkezli 27 ilde, FETÖ ile bağlantısı olduğu belirlenen TSK'da görevli askerlere yönelik operasyon başlatıldı.

27 ilde TSK'ya FETÖ operasyonu
04 Ocak 2017 Çarşamba 14:40

Bursa merkezli 27 ilde, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) teğmen, asteğmen, astsubay gibi görevli askerlere yönelik FETÖ operasyonu düzenlendi. 

FETÖ'nün insan kaynakları yapılanmasına yönelik operasyonda ele geçirilen dijital materyallerdeki incelemeler sonucunda 46 kişinin ismine ulaşıldı. Bulunan isimleri araştıran ekipler, bu isimlerin TSK'da teğmen, asteğmen, astsubay gibi görevlerde bulunduğu belirledi. Şüpheli 46 muvazzaf askerin yakalanması için gözaltı kararı çıkarıldı.

Bursa merkezli Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri,  Şırnak, Erzincan, Balıkesir, Mardin, Şanlıurfa, Bingöl, Amasya, Eskişehir,  Kocaeli, Çorum, Adana, Kars, Sakarya, Kahramanmaraş, Malatya, Hakkari, Karabük,  Hatay, Tokat, Sivas, Sinop ve Manisa'daki belirlenen adreslere polis ekiplerince eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Diğer 24 şüpheli içinse çalışmalar devam ediyor.

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin, terör örgütünün "kripto" elemanları olarak değerlendirildiği öğrenildi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.