22 Nisan hava durumu - Meteorolojiden sağanak uyarısı

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Balıkesir, Konya’nın kuzey kesimleri ve Kayseri çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

22 Nisan hava durumu - Meteorolojiden sağanak uyarısı
22 Nisan 2017 Cumartesi 11:49

Meteoroloji tahminlerine göre Marmara’nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Balıkesir, Konya’nın kuzey kesimleri ve Kayseri çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olmak üzere Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Bilecik, Sakarya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Doğu Karadeniz ile İç Anadolu’nun doğusunda 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerde kuzeyli, iç ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde(40-80 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bugün için hava durumu tahmin haritası.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.