2023 Sigaraya Ne Kadar Zam Gelecek? | Ocak 2023 Zamlı Sigara Fiyat Listesi

2023 Ocak yılbaşında sigaraya zam var mı?, Sigara ne kadar zamlandı,ne kadar oldu? 5 Ocak Sigaraya ne kadar zam gelecek?, Sigaraya ne kadar zam geldi? Hangi marka sigaralara zam geldi? Sigaranın yeni fiyatı? Hangi sigara ne kadar, kaç lira oldu? Zam gelen sigaralar hangileri? 2023 Sigara Fiyat Listesi, 2023'de Sigaraya Yüzde 25 Zam Geliyor mu?, Zam gelen sigaralar listesi...

2023 Sigaraya Ne Kadar Zam Gelecek? | Ocak 2023 Zamlı Sigara Fiyat Listesi
Kamusaati
Kamusaati
03 Ocak 2023 Salı 19:52

2023 Sigaraya Ne Kadar Zam Gelecek? | Ocak 2023 Zamlı Sigara Fiyat Listesi

Sigara ne kadar zamlandı,ne kadar oldu? 2023 Yılbaşında Sigaraya ne kadar zam gelecek? Sigaraya ne kadar zam geldi? Hangi marka sigaralara zam geldi? Sigaranın yeni fiyatı? Hangi sigara ne kadar, kaç lira oldu? Zam gelen sigaralar hangileri? 2023 Sigara Fiyat Listesi, 2023'de Sigaraya Yüzde 25 Zam Geliyor, Zam gelen sigaralar listesi...

En son Ekim 2022 itibariyle sigara fiyatlarına zam gelmişti. Yeni zam da çok geçikmeden kapıyı çaldı.2022 yılında yaşanan dolar artışı ve maliyetler birde üstüne akaryakıt fiyatlarının yükselmesi sonucunda sigaraya zamlar peş peşe yapılmıştı. Ocak ayında ise şimdide devletin Ötv oranlarını %22 artırmasıyla birlikte sigaraya zamların yapılacağı haberini alan tiryakiler adeta çıldırmış durumda sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından alkollü içeceklere ve sigaraya gelen ÖTV zammının oranı da belirlendi. Buna göre ÖTV tutarlarındaki artış yüzde 22,3 olmasıyla birlikte sigaralara da zam geleceği yönündeki açıklamalardan sonra bakkal, market ve tekel bayilerinde sigaralar raftan kaldırılarak sigara almak isteyen vatandaşa “kalmadı” denilmeye başlanmış tepkiler çığ gibi büyüyor.

Marlboro, Parlıament, Tekel, Lark ve Winston sigara fiyatları kaç TL oldu Peki Güncel sigara fiyatları ne kadar oldu? Tiryakilerin merak ettiği  5 Ocak 2023'dan sonra sigaranın yeni fiyatı listesi ile merak edilenler kamusaati.com adresimizde.

Peki Sigaraya zam geldi mi? Sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. 2023 yılında sigara fiyatlarında artış yaşanıp yaşanmayacağı ise merak ediliyor. Ocak ayında Resmi Gazete'de duyurulan kararla sigara ÖTV ve maktu vergi oranları yeniden düzenlenerek artışın yüzde 22,3 olmasıyla birlikte . Sosyal medyada sigara fiyatlarına zam yapıldığına yönelik iddialar sonrasında araştırmalar hızlandı. İşte, sigaraya zam geldi mi? Winston, Pall Mall, Kent, Muratti, Medley sigara fiyatları...

Sigaraya zam geldi mi? Winston, Pall Mall, Kent, Muratti, Medley sigara fiyatları araştırılan konular arasında yer alıyor. Yeni yılda ÖTV ve maktu vergi oranları yeniden düzenlenerek artışın yüzde 22,3 olmasıyla birlikte sigara fiyatlarına zam uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Ocak ayında Resmi Gazete'de yayımlanan tütün ürünleriyle ilgili karara göre, sigara ÖTV ve maktu vergi oranlarında yeniden düzenlemeye gidildi. Sigara tiryakileri sosyal medyada yaşanan iddialar sonrasında araştırmalarını sıklaştırdı. İşte, sigaraya zam geldi mi? Winston, Pall Mall, Kent, Muratti, Medley sigara fiyatları...

SİGARAYA ZAM GELDİ Mİ? 2023

Sigara fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği konusunda firmalar tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama geldiği anda haberimize eklenecektir.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verisi ile birlikte yurt içi üretici fiyat endeksini de aktardı.

2022 yılının Aralık ayında enflasyon aylık yüzde 1,18, yıllık ise yüzde 64,27 olurken; Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) de yıllık yüzde 97,72 arttı ve aylık yüzde 0,24 ise azaldı.

Alkollü içki ve sigarada ÖTV artış oranı Yurt İçi ÜFE'ye göre belirleniyor. Son 6 aylık Yurt İçi ÜFE de açıklanan son veriden sonra yüzde 22,29 oranında gerçekleşti.

Alkollü içki ve sigarada yüzde 22,3'lük fiyat artışı

TÜİK'in paylaştığı rakamlar sonrası alkollü içecekler ve sigarayı da içeren tütün ürünleri Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarında artış yapıldı. Bu rakama göre alkollü içki ve sigarada ÖTV zammı yüzde 22,30 olarak belirlendi.

ÜİK'in aralık ayı enflasyonunu açıklamasıyla alkollü içeceklere ve sigaraya gelecek zam oranı netleşmişti.

Alkollü içki ve sigarada ÖTV artış oranı Yurt İçi ÜFE'ye göre belirleniyordu.

Son 6 aylık Yurt İçi ÜFE de açıklanan son veriden sonra yüzde 22,29 oranında gerçekleşti.

Philip Morris paket başı 4'er lira zam yaptı

Enflasyonla ilgili gelişmenin ardından günlerdir beklenen sigara zammı bugün geldi.

İlk zam duyurusunu Philip Morris grubu yaptı. Ünlü tütün firması, sigara markalarının fiyatını paket başı 4'er lira artırdı.

Diğer gruplara da gelecek

Philip Morris grubunun zammı yansıtmasının ardından diğer sigara gruplarında da fiyat artışı yaşanması bekleniyor.

İşte zamlı fiyatlar

Gelen 4'er liralık zamla birlikte Philip Morris grubunda sigara fiyatları şu şekilde güncellendi;

-Marl ED: 35 TL

-Marl To: 36 TL

-Marl: 37 TL

-Parl: 38 TL

-Parl MID: 37 TL

-Mur: 35 TL

-Chst: 33 TL

-Lrk: 34 TL

-LM: 33 TL


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.