2017 YGS şampiyonu Ahsen Zeynep Kaya oldu - Bingöl'de bir ilk yaşandı

2017 YGS birincisi belli oldu. YGS birincisi YGS-1, YGS-2, YGS-5 ve YGS-6'da 500 tam puan olan Ahsen Zeynep Kaya oldu.

2017 YGS şampiyonu Ahsen Zeynep Kaya oldu - Bingöl'de bir ilk yaşandı
29 Mart 2017 Çarşamba 11:47

Dün açıklanan 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarının ardından Türkiye birincisinin kim olduğu öğrenildi. YGS-1, YGS-2, YGS-5 ve YGS-6'da 500 tam puan yapan Ahsen Zeynep Kaya  4 puan türünde Türkiye şampiyonu oldu.

Kaya, Bingöl'e büyük gurur yaşattı. Özel okulda okuyan Kaya'yı telefon ile arayan ÖSYM Başkanı Ömer Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin tebriklerini sundu. Şampiyon olmayı beklemeyen Kaya'ya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Abdulaziz Döger, öğrenim gördüğü okulun kurucu müdürü Nizamettin Etdöger ve okul müdürü Abdulsabur Şığva da ziyarette bulundu

YGS birincisi Kaya, arkadaşlarının ve öğretmenlerinin birinci olmasını beklediklerini söyleyerek açıklamasına şöyle devam etti:

"Okulda sonuçları uzunca bir süre bekledim. En az 300 kez ÖSYM sayfasını yeniledim. Akşama kadar bekledik. Kuzenimle etüt yaparken sınav sonuçlarının açıklandığını bağırarak söylediler, inanamadım. Birinci olduğumu görünce hem şaşırdım hem mutlu oldum hem de şoka girdim. Sonra öğretmenlerime koşup sonucu gösterdim."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.