2017 Ramazan İftar Menüleri 3. Gün - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayı geldi. 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda kalıyor. Size iftarda ne pişireceğim telaşından kurtarması için örnek ramazan menüleri hazırladık. Domates çorbası nasıl yapılır, Kadayıf Dolması tarifi ve daha fazlasını sizler için hazırladık. Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...Domates Çorbası nasıl yapılır? Beyti nasıl yapılır? Fırında patates kızartması nasıl yapılır? Kadayıf Dolması nasıl yapılır?

2017 Ramazan İftar Menüleri 3. Gün - İftarda ne pişirsem?
29 Mayıs 2017 Pazartesi 13:00

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? En güzel Kadayıf Dolması ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 3. gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan domates çorbası, beyti tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

3. Gün örnek iftar menüsü

Domates Çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler:

1 kg. Domates

2 tepeli yemek kaşığı un

2 su bardağı et suyu

1 küçük çay bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak

Arzuya göre kişniş, nane veya doğranmış maydanoz

Tuz

Yapılışı:

Domateslerin kabuklarını soyup, irice doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı et suyunu ekleyip ağzını kapatın ve pişmeye bırakın.

İyice yumuşayan domatesleri blendırdan çekin. Eğer çekirdekleri sizi rahatsız ediyorsa süzgeçten geçirin. Un ve yağı beraber tencereye alın. Un hafif pembeleşene kadar kavurun.

Domatesi, ezilmiş 1 diş sarımsağı ve et suyunu ekleyip hızlı bir şekilde kaynayana kadar karıştırın. (unun topaklanmaması için önce bir bardak soğuk su koyarak tel çırpıcıyla çırpın sonra sıcak domates püresini ekleyin yoksa un sıcak püreyle birleşince topaklaşır)

Kaynara çıktıktan sonra normal çorba kıvamına gelene kadar kaynar su ilave edin. 5 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Sütünü ilave edip, bir taşım daha kaynatın.

Beyti nasıl yapılır?

Malzemeler:

400 gr. yağlı kıyma

1 adet kuru soğan

5 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kekik

1 adet yufka

Sosu İçin:

3 çorba kaşığı tereyağ

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

Servis İçin: Yoğurt

Yapılışı: Kıymayı karıştırma kabın. Soğan ve sarımsağı rendeleyip, baharatlarını ekleyip iyice yoğurun. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Yufkanın yarısını düz zemine yayın ve geniş tarafına hazırladığınız kıymalı karışımın yarısını yufkanın geniş kısmına yerleştirin ve kıymayı rulo olacak şekilde elinizle düzeltin.

Köfte şeklini verince yufkayı yuvarlayıp rulo şeklinde sıkıca sarın. Diğer yarım yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve bıçakla verevine keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 200 derecede yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin.

Sos için sos kabına tereyağı alın ve eritin. Zeytinyağı ve salçayı ekleyip kısık ateşte sos kıvamı alana kadar pişirin. Sos çok koyu olursa 2 çorba kaşığı su ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

Beytiler kızarınca fırından alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine sos gezdirip, yoğurt ile servis yapın.

Fırında patates kızartması nasıl yapılır?

Malzemeler:

5 adet orta boy patates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı kekik

2 dal biberiye

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Patatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın. Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın. Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin. Taze kişnişleri incecik kıyın. Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirdikten sonra ılık olarak servis edin.

Kadayıf Dolması nasıl yapılır?

Malzemeleri

250 gram tel kadayıf

1 su bardağı ceviz içi

Sıvı yağ

Bulamaç için;

2 yumurta

Yarım çay bardağı süt su karışımı

Şerbeti için;

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

Yapılışı

Bir tencereye su ve şeker koyularak, kıvamlı bir hale gelinceye kadar şerbet kaynatılır. Kaynadıktan sonra soğuması için bir kenara alınır. Daha sonra ceviz içleri dövülür. Tel kadayıftan eliniz ile bir parça kopartılıp, avuç içi genişliğinde olacak şekilde didiklenir. İçine önceden hazırlanmış olan dövülmüş ceviz içlerinden bir kaşık alınarak ve sarmaya başlanır. Kadayıfın yarısına gelince dolma gibi kenar kısımlar içe kıvrılır. Kadayıf sarılırken ne çok sıkı ne de çok gevşek olmalıdır. Kadayıfların sarım işi bittikten sonra yumurta güzelce çırpılır, su ve süt karışımına eklenerek karıştırılır. Sarılan kadayıflar bu karışıma tek tek batırılır, batırılan kadayıflar bir tepside bekletir. Kadayıfları hazırlanan karışıma çok bulamamak, hemen batırıp çıkartmak gerekir. Daha sonra uygun bir tavaya kızartmalık yağ koyulur ve ısıtılır. Isıtılmış olan yağa kadayıf dolmaları tek tek koyulur ve nar gibi kızarana kadar kızartılır. Kadayıf dolmaları tavadan alındığı gibi önceden hazırlanmış, soğuması için bekletilmiş olan şerbetin içine atılır ve iki dakika kadar şerbetin içinde bekletilir. Daha sonra şerbetten çıkartılarak ılınması bekletilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.