2. darbe girişimi için yapılan açıklama doğru mu?

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un açıklamaları büyük yankı uyandırdı. Peki 2. darbeye ilişkin açıklamalar ne anlama geliyor? İşte detaylar...

2. darbe girişimi için yapılan açıklama doğru mu?
26 Eylül 2016 Pazartesi 07:31

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un Kasım ayından önce 2. darbe girişiminin olacağına ilişkin açıklamaları ne anlama geliyor. Yeni Şafak gazetesine gidip bazı açıklamalarda bulunan Uğur, Kasım ayından önce 2. darbe girişiminin yapılacağını söylemişti.

Uğur açıklamalarında, Doğu'daki aşiretlerin borcunun ödendiği ve yeni darbe girişiminde aşiretlerle işbirliği yapılacağını kaydetmişti. Ayrıca cezaevlerindeki mahkumlarında borcunun ödendiğini kaydeden Uğur, cezaevlerinde isyanlar çıkacağını da belirtmişti.

Sosyal medyada yer alan paylaşımlarda, söz konusu açıklamanın, Leven Göktaş'ı MİT Müsteşarı yapmak için yapıldığı belirtiliyor.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'da yaptığı açıklamada, Albay Uğur'u hedef aldı.

İşte Şamil Tayyar'ın açıklamaları:

- Akparti iktidarının ilk döneminde hükümet karşıtı grupları derinden sahaya süren eski istihbaratçı yine sahnede. Bulanık suda balık avlıyor.

- Doğudaki aşiretlere dayalı Kasım öngörülü yeni darbe takvimi, devlet içi iktidarı başka aksa kaydırma ve MİT'e ilişkin piar çalışmasıdır.

- CHP'nin Yenikapı mutabakatını bozması, hesaplaşma takvimini 2004'e çekmesi, devlet iktidarını yeniden formatlama çabalarının bir parçasıdır.

- Küresel hesaplaşmanın en can yakıcı bu coğrafyasında her zaman risk ve tehdit vardır ama oyun ile gerçek arasındaki ince çizgi önemlidir.


Etiketler; #2.darbe
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.