18 Mayıs okullar tatil olacak mı? Resmi açıklama geldi mi?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye genelinde coşku ile kutlanacak. Cuma gününe denk gelen 19 Mayıs nedeniyle 18 Mayıs perşembe gününün tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Yarın 18 Mayıs okullar tatil olacak mı? MEB'den resmi açıklama geldi mi?

18 Mayıs okullar tatil olacak mı? Resmi açıklama geldi mi?
17 Mayıs 2017 Çarşamba 11:11

Türkiye genelinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlanacak. Cuma gününe denk gelen önemli günün öncesi yani 18 Mayıs'ın tatil olup olmayacağı veliler ve öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. 18 Mayıs okullar tatil olacak mı? Resmi açıklama geldi mi? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi açıklama yaptı mı?

18 Mayıs okullar tatil mi?

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın cuma gününe denk gelmesi nedeniyle öğrenciler ve veliler bayramdan önceki gün yani '18 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı' sorusunu yöneltti. 19 Mayıs resmi tatil olmasına rağmen 18 Mayıs ve 20 mayıs tatil ilan edilmemiştir. 

Resmi Gazete'de yapılan açıklamaya, "Resmi Gazete'de 07/09/2013 tarihinde ve 28758 sayı ile yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre sadece 19 Mayıs günü tatildir." denildi. O nedenle 18 Mayıs tatil olmayacak. Çalışanlar mesaiye, öğrenciler ise eğitimine devam edecektir.

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) ise tatile yönelik her hangi bir resmi açıklama yapılmadı. Gelmesi halinde haberimizden ulaşabilirsiniz...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.