18 Ankara Üniversite öğrencisinin hapsi istendi!

Cumhuriyet Savcısı Derda Gökmen, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde öğrencilerinin terör propagandası yaptığını belirterek hazırladığı iddianamede 12 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

18 Ankara Üniversite öğrencisinin hapsi istendi!
06 Mayıs 2016 Cuma 12:40

Cumhuriyet Savcısı Derda Gökmen, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde öğrenci terör propagandası yaptığını belirterek hazırladığı iddianamede, Şerafettin M, Yusuf K, Cemil A, Bayram İ, İbrahim B, Serap C, Çetin G, Hakan Y, Emre A, Hüseyin K, Alican Ç, Sosun A, Ümmühan Nuran T, Can A, Fırat G, Abdullah Ç, Ramazan Y. ile Merve A. şüpheli, N.A, T.K, Y.A. ile AC. de müşteki olarak yer aldı.

Müştekilerin oldukları belirtilen iddianamede, aynı fakültede okumakta olan şüphelilerin PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptığı, üniversitenin Cebeci Kampüsünün artık "kendilerine ait olduğunu" söyledikleri, bazı öğrencilerin tehdit edildiği, üniversiteye gelişlerine engel olunmaya çalışıldığı ifade edildi.

Yüzleri maskeli olan şüphelilerin, bazı müştekileri darbettiği, üniversite içerisinde PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılma durumunun daha önce dekanlığa iletilmesine rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını belirten iddianamede, olaylar nedeniyle üniversiteye gidemeyen öğrencilerin okul değişikliği yapmak için dilekçe vererek şikayetçi oldukları ifade edildi. Şüphelilerin terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H içerisinde faaliyet gösterdiği ve örgüte üye olduklarının tespit edildiği bildirilen iddianamede, örgütün faaliyetleri kapsamında işlenen suçlara da katıldıklarının tespit edildiği bilgisine yer verildi.

İddianamede, şüphelilerin katıldıkları eylemler de sıralanarak, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "cebir veya tehdit kullanarak eğitim ve öğretime engel olmak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 12 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.
İddianame, mahkemede değerlendirme aşamasında bulunuyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.