Yüzünü kapatıp polise taş atan yandı!

Van'da katıldığı izinsiz gösteride yüzünü kapatarak polise taş attığı gerekçesiyle yargılanan zanlı 8,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yüzünü kapatıp polise taş atan yandı!
24 Şubat 2016 Çarşamba 11:23

Van'da katıldığı izinsiz gösteride yüzünü kapatarak polise taş attığı gerekçesiyle yargılanan sanık 8,5 yıl hapisle cezalandırıldı.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, sanık S.G. ile avukatı ve yakınları hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, sanığın atılı suçu işlediğinin tespit edildiği ve cezalandırılması gerektiği vurguladı.

Sanık avukatı da müvekkiline yöneltilen suçlamaların ağır olduğunu savunarak, bu suçlardan cezalandırılmasının hukuka aykırı olacağını ileri sürdü.

Dosya üzerindeki incelemesini tamamlayan mahkeme heyeti, sanık S.G'yi, "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne taşla ve yüzünü kapatarak katılma", "Kimliğini gizlemek amacıyla yüzünü kapatarak ve yanındaki silahtan sayılan taşı kullanarak terör örgütünün propagandasını yapmak", "PKK terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından 8 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Sanık hakkında, "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılarak ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamak" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından da "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" kararı verildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanığın 2015 yılında İpekyolu Belediyesince düzenlenen konser sonrasında Karşıyaka Mahallesi'ndeki MOBESE direğinin altında ateş yakan ve polisin "Dağılın" uyarılarına rağmen güvenlik güçlerine taşla saldıran grup içinde yer aldığı belirtilmişti.

Sanık S.G. de ifadesinde, atılı suçu kabul etmeyerek, evine gittiği sırada önünü kesen grubun kendisine "Yüzünü kapat, taş at" dediğini ileri sürmüştü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Az bile vermişler.