Yabancı Uyruklu Kişilerin Türk Vatandaşlığı Başvuruları Neden Red Edilmektedir

Ülkemizde vatandaşlık almak her geçen gün zorlaşmaktadır. Vatandaşlığa başvuruların büyük bir kısmı kabul edilmemektedir.

Yabancı Uyruklu Kişilerin Türk Vatandaşlığı Başvuruları Neden Red Edilmektedir
13 Temmuz 2018 Cuma 09:43

Burada en önemli sebep ise her geçen gün artan göçler ile Türkiye Vatandaşlığı başvurulardır. Öncelikle Türk vatandaşlığına geçmek isteyenlerin uyması gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Yani kısacası Türk Vatandaşlığını almak isteyen yabancı uyruklu kişiler öncelikle Türk vatandaşlık başvuru reddi olmaması için istenilen şartlara sahip olması gerekmektedir. Yoksa başvuru dosyası açılmayacak veya açılan dosya açıldıktan sonra istenilen anda kabul edilmeyecektir. Ancak bazen yabancı uyruklu kişilerin istenilen şartları sağlanmasına rağmen Türk vatandaşlığı başvuru reddi yapılmaktadır. Bu durumda da yabancı uyruklu kişinin dava açma hakkı bulunmaktadır. alanında sizlere her türlü hukuki desteği sağlayacak olan Develioğlu Hukuk’un web sitesini ziyaret ederek detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Türk Vatandaşı Olmak İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancı uyruklu biri Kanunda istenilen şartları taşıması halinde yetkili makam kararı ile Türk vatandaşlığına hak kazanabilir. Ama istenilen şartları taşımak vatandaşlığın kazanılmasında yabancı uyruklu kişilere mutlak bir hak sağlamayacaktır. Türk vatandaşı olmanın prosedür olarak bir çok maddesi bulunmaktadır. Ülkemizde vatandaşlık kanunlara göre hukuk düzeyinde yapılmaktadır.

Kesintisiz 5 Yıl Kuralı

Yabancı uyruklu kişilerin Türk vatandaşı olabilmeleri için Türkiye’de kesintisiz olarak beş yıl yaşamaları gerekmektedir. Özellikle yabancı uyruklu kişiler Türkiye vatandaşı ile evli olmak ve en az üç yıldan fazla evli olması gerekmektedir. Vatandaşlığa alınması zorunlu görülen yabancılar ile göçmen olarak kabul edilen yabancılar ama bunların alınması da bir takım kanunlara bağlıdır. Güvenlik bakımından hiç bir tehlike oluşturmayacaklar eğer ülkenin güvenliğini tehlikeye sokarlarsa vatandaşlıkları ret edilip sınır dışı edilirler.

Türk Vatandaşı Olmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir­?

Bu özelliklerin olması gerekmektedir. Ayrıca Türk vatandaşlığına başvurmak artık kolay değil çok zor bir hal almıştır. Vatandaşlığa başvuran yabancı uyruklu kişilerin başvurularında bütün her şeyleri incelenmektedir. Başvuru sebebi, Türk vatandaşı olduktan sonra ülkede ne yapacağı gibi durumlar hep incelenir ondan sonra vatandaşlığa geçmesine karar verilir. Ülkemiz oldukça gelişen bir ülkedir. Türk vatandaşı olmak isteyen yabancı uyruklu kişilerde vatandaş olmak istiyorlar. Bu durumda Türkiye Cumhuriyetinin kanunları neyi gerektiriyorsa o kurallara uymak zorundalar yoksa Türk vatandaşlık hakları kabul olmayacaktır.

Daha detaylı bilgi için :

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.