PYD mevzilerine top atışı devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kilis sınır hattındaki PYD mevzilerini vurması tüm dünyada şok etkisi yaratmıştı. Türk askeri bugün de Fırtına obüsleriyle Azez mevkindeki PYD ve PKK hedeflerini vurmaya devam ediyor.

PYD mevzilerine top atışı devam ediyor
15 Şubat 2016 Pazartesi 17:13

Türk askerinin top atışlarıyla PYD mevzilerini vurması, Amerika, Almanya ve diğer Avrupalı devletler tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı. Bu devletler art arda Türkiye'nin top atışlarını kesmesiyle ilgili uyarıler vermişti. Ancak Türk askeri bugün de Fırtına obüsleriyle PYD hedeflerini vurmaya devam ediyor.

KİLİS (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Kilis sınır hattında konuşlu birliklerinden Fırtına obüsleriyle Halep'e bağlı Azez ilçesindeki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine gerçekleştirilen top atışları bugün de aralıklarla devam etti.

Azez'in güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden önceki gün, terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca sınırın Türkiye tarafına ateş açılması üzerine, TSK unsurlarınca angajman kuralları çerçevesinde karşılık verilmeye başlanmıştı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dün, PYD/PKK'lılar tarafından Kilis'teki Demirışık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesine havan mermisi atıldığını, bu nedenle angajman kuralları çerçevesinde caydırıcı bir şekilde misliyle karşılık verildiğini açıklamıştı.

Muhabir: İzzet Mazı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
PYD bu milletin sabrını zorlarsa hak ettiğini bulur.