Son Dakika: Rus savaş uçağı, Karadeniz üzerinde ABD insansız hava aracını düşürdü

Son Dakika: Rus savaş uçağı, Karadeniz üzerinde ABD insansız hava aracını düşürdü

Son Dakika: Rus savaş uçağı, Karadeniz üzerinde ABD insansız hava aracını düşürdü
Kamusaati
Kamusaati
14 Mart 2023 Salı 20:50

Son dakika: ABD Savunma Bakanlığı, Karadeniz üzerinde Rus savaş uçağının ABD insansız hava aracını çarparak düşürdüğünü duyurdu. İnsansız hava aracının uluslararası sulara düştüğü belirtilirken, olayın yaşandığı bölgenin Ukrayna cephesine yakın NATO aktivistinin yoğun olduğu bölge olduğu tahmin ediliyor.

Karadeniz'de tansiyon yükseldi. ABD drone'u ile Rus savaş uçağı Karadeniz üzerinde çarpıştı.

ABD Savunma Bakanlığı, bir Rus Su-27 savaş uçağının, ABD'ye ait 'Reaper' gözetleme insansız hava aracının pervanesini vurduğunu ve insansız hava aracının Karadeniz'de uluslararası sulara düştüğünü duyurdu.

AFP'nin Batı askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Karadeniz üzerinde ABD yapımı insansız hava uçağının bir kazaya karıştığını iddia ettiklerini belirtti. Kazanın meydana geldiği yerin Ukrayna cephesine yakın NATO aktivistinin yoğun olduğu bölge olduğu tahmin ediliyor. Haberde bazı kaynakların, Karadeniz üzerinde insansız hava uçağının düşürüldüğüne dair kesin bir şey söyleyemeyeceklerini belirttikleri ifade edildi.

ABD ordusu tarafından "pervasız" olarak nitelendirilen olay şiddetle kınandı. ABD Hava Kuvvetleri'nin denizaşırı bölgelerinde bulunan ABD Hava Kuvvetleri Generali James Hecker, "MQ-9 uçağımız, uluslararası hava sahasında rutin operasyonlar yürütürken, bir Rus uçağı tarafından durdurulup vuruldu." açıklamasını yaptı.

Başkan Joe Biden, olayla ilgili bilgilendirildi. Beyaz Saray Sözcüsü Kirby, ABD'nin Karadeniz üzerindeki uçuş ve operasyonlarına devam edeceğini belirtti.

Dünyanın diğer kısımlarında da ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarına bağlı kalacaklarını belirten Kirby, uluslararası sularda ve hava sahasında gerçekleştirilecek herhangi bir eylem için Rusya'yı bilgilendirme zorunluluğunda olmadıklarını ifade etti.

Beyaz Saray İletişim Koordinatörü John Kirby'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, "ABD İHA'sı kimse için tehdit oluşturmuyordu ve uluslararası hava sahasındaydı" denildi. Öte yandan ABD'li General Cavoli NATO müttefiklerine olay hakkında bilgi verdi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.