Şok Ali Erbaş: Teravih namazı için yeni karar alabiliriz

Şok Ali Erbaş: Teravih namazı için yeni karar alabiliriz

Şok Ali Erbaş: Teravih namazı için yeni karar alabiliriz
Admin
Admin
15 Nisan 2021 Perşembe 14:49

Şok Ali Erbaş: Teravih namazı için yeni karar alabiliriz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan ayının ortasına doğru vaka sayılarından düşüş yaşaması durumunda teravih namazı için yeni bir karar alabileceklerini belirtti.

Yaklaşık iki hafta önce açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alınan tedbirlerle teravih namazlarının camilerde kılınacağını belirtti.

Ancak aradan geçen zamanda vaka sayıları yükselince Diyanet İşleri Başkanlığı, teravih namazının evlerde kılınmasının daha uygun olacağını açıkladı.

VAV TV’de canlı olarak yayınlanan “İftar Vakti” programına konuk olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise teravih namazının camilerde kılınabilmesi için vaka durumuna vurgu yaptı.

Bu Ramazan'ın da salgınının gölgesinde geçirildiğini ifade eden Erbaş, şunları söyledi:

"VAKALAR DÜŞERSE YENİDEN KARAR ALABİLİRİZ"

“Ramazan'da camilerimizde beş vakit namazımız kılınıyor. Cuma namazı kılınıyor. Camilerde salgınla mücadelede insanımız o kadar tedbirli ki, zaten temizlik olmadan Müslümanlık olmaz. Temizlik olmadan camiye gidilmez. Bütün bunlara rağmen biz dedik ki mademki son zamanlarda vakalarda bu kadar artış oldu. Milletimize yardımcı olalım, teravih namazlarımızı evde kılalım. Farz namazlarımızı, cuma namazımızı camilerde bu tedbirlere riayet ederek kılalım dedik. Allah razı olsun milletimiz anlayışla karşıladı. Ramazan'ın ortasından sonra vaka sayıları aşağılara doğru düşerse biz ona göre yeniden bir karar alabiliriz. Ama milletimizin bu anlayışına, bu ferasetine gerçekten teşekkür ediyorum. Yeter ki bu virüs, bir insana daha bulaşmasın.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.