Esed'in Baş Danışmanı Buseyne Şaban'dan PYD itirafı

Suriye Lideri Beşşar Esed'in Basın Danışmanı Buseyne Şaban'dan PYD itirrafı geldi. Şaban PYD ile rejim ordusunun askeri operasyonlarda işbirliği yaptığını açıkladı.

Esed'in Baş Danışmanı Buseyne Şaban'dan PYD itirafı
20 Şubat 2016 Cumartesi 18:32

Suriye Lideri Beşşar Esed'in Siyasi ve Basın Danışmanı Buseyne Şaban Rusya'nın RT kanalına konuştu. Şaban, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG ile rejim ordusunun askeri operasyonlarda iş birliği yaptığını itiraf etti.

Rusya'nın RT kanalına konuşan Şaban, "PYD militanları, ülke topraklarını, Suriye ordusu, Rus uçakları ve ulusal savunma gücünün iş birliğiyle özgürleştiriyor. Suriye halkının ve topraklarının bütünlüğünün önemi dikkate alındığında söz konusu iş birliği herhangi bir sorun teşkil etmiyor" dedi.

Söz konusu operasyonlarda yer alanların sadece Kürt asıllı olmadığını dile getiren Şaban, "Savaşanlar arasında Kürt, Arap, Süryani, bazı aşiret mensupları, ordu birlikleri ve ulusal savunma güçlerinin yanı sıra Suriye halkının her kesiminden kişiler yer alıyor, terör karşısında verilen mücadeleye katılıyor" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Kimse zalimlikle abat olmadıki Eset olsun. Eninde sonunda onunda sonu gelecek.