Mustafa DEMİR Kimdir?

Mustafa DEMİR, 7 kardeşten biri olarak 1959 yılında Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babası memur, annesi ise ev hanımıdır. İlkokul öğrenimini Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, ortaokul ve lise öğrenimi ise yatılı olarak Kahramanmaraş’ta tamamlamıştır.

Mustafa DEMİR Kimdir?
30 Eylül 2017 Cumartesi 12:38

1979’da İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazanmış ve daha üniversite 1. Sınıfta iken tatil döneminde Fatih’te bir diş hekiminin yanında çıraklık yapmaya başlamıştır. 1983 yılında üniversiteden mezun olmuş ve üniversiteden mezun olduktan sonra aynı fakültede okuduğu ve şuan diş hekimi olan eşi Şule Hanım ile evlenmiştir.

Çiftin iki çocuğu vardır. Mustafa DEMİR, eğitim hayatında yüksek hedefleri olan, çalışkan ve başarılı bir insandı. Lisans eğitiminden sonra, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Ana Bilim Dalı Kent Çalışmaları ve Yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır. Şuan hala Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktora programına devam etmektedir. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Senatosu tarafından, İletişim Fakültesi Kişilerarası İletişim Anabilim Dalında ‘’Fahri Doktora’’ unvanına layık görülmüştür. Aynı zamanda yurt dışında ve yurt içinde çeşitli üniversitelerde yerel yönetimler, halkla ilişkiler, kent bilgi sistemleri, restorasyon ve kentsel yenileme alanında dersler vermektedir. Görüldüğü gibi Mustafa DEMİR, Diyarbakır’da çok zor şartlardan geçerek bugünkü başarılı hayatının kapılarını aralamıştır. 2004 Yılından beri Fatih Belediye Başkanıolarak görev yapmaktadır. Çok yoğun bir yaşam sürmesine rağmen sporcu kimliği ve sanatsal yönüyle de dikkatleri sürekli üzerinde toplamayı başarmıştır. Örneğin; İstanbul’da düzenlenen dünyanın tek kıtalararası yüzme yarışı olan ‘’Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’’ na katılarak Türkiye’de boğazı yüzerek geçen ilk Belediye Başkanı olmuştur. Bu yarışta 6,5 kilometrelik bir parkuru 1 saat 20 dakika 37 saniye de yüzerek tamamlamış ve ‘’Kıtalararası Yüzücü’’ unvanını almıştır.

Belediye Başkanlığı Dönemi

Mustafa DEMİR, ilk olarak 2001 yılında Ak Parti İstanbul İl Kurucu Üyesi Olarak siyasi hayatına başlamıştır. 2003 yılında ise Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda Halkla İlişkiler Tanıtım Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı görevine gelmiştir. 2004 yılı Yerel Seçimlerinde ise Fatih Belediye Başkanı olmuştur. 2009 Yılı Yerel Seçimlerinde ise Eminönü ve Fatih İlçeleri birleşmiş fakat Fatih Belediye Başkanı yine Mustafa DEMİR seçilmiştir. 2014 Yılı Yerel Seçimlerinde 3. kez Ak Partiden Fatih Belediye Başkanı olmuştur. Ayrıca Mustafa DEMİR Ak Parti’nin projesi olan Siyaset Akademisi’nde bilgi ve birikimlerini gençlere aktarmaktadır. Görüldüğü gibi Mustafa DEMİR Ak Partiiçin önemli ve değer verilen bir insandır.

Başkan Mustafa DEMİR, ‘’sürekli yaşanabilir bir Fatih istiyorum’’ sloganı çerçevesinde Fatih ilçesini bir marka haline getirmiştir. Fatih ilçesi Mustafa DEMİR ile birlikte tam bir dönüşüm geçirmiştir. Daha önceleri gerek fiziki yapısından gerekse sosyal yapısından kaynaklı nedenlerden dolayı göç veren bir ilçe olan Fatih şimdilerde modern bir şehir görünümündedir. Mustafa DEMİR, sosyolojik ve tarihi dokularla dolu olan Fatih’i gerçek kimliğine kavuşturmuştur. Fatih; kapalı çarşısı, iş hanları, camileri, hastaneleri, pazarları ve restore edilmiş tarihi yapıları, yeni yapılmış spor salonları ve kentsel dönüşüm ile yeniden kurulmuş yeşil alanları ile tercih edilenden de öte hayal edilen bir yer olmuştur. 16 Adet Kapalı Spor Salonu, 36 Adet Çok Amaçlı Salon Mustafa DEMİR’ in Fatih Belediyesi Başkanıolarak ilçeye kazandırdığı birçok şeyden sadece bir kısmıdır. Göreve geldikten sadece 1 yıl sonra 2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Fatih Belediyesi’nin ortak projesi olan 12 ada 378 parsel alanı kaplayan Sulukule Kentsel Yenileme Projesi’nin içerisinde yer almış ve projeye öncülük etmiştir. Sonucunda hizmet etmek var ise eğer yoğun eleştiri almayı hatta siyasi geleceğini riske atmayı göze alabilecek olduğunu da Fatih İlçesi seçmenlerine kanıtlamıştır.

Birçok restorasyon projesi olsa da bunlar içerisinde en önemlisi şüphesiz 2009’da başlatmış olduğu 100.000 m2’lik bir alan ve çevresindeki 40’a yakın han restorasyonunu kapsayan ‘’Kapalıçarşı Restorasyonu’’ projesidir. Teknolojik alanda yapmış olduğu projelerin sayısı da azımsanacak durumda değildir. Örneğin; Fatih Belediyesi’ne Dünya’da ‘’Mobil İmza’’yı kullanan ilk belediye unvanı kazandırmıştır.

Bu şekilde belediyecilikte yeni bir fark oluşturmuştur. Kültürel kazanımlara sürekli bir yenisini eklemek için çaba sarf eden Belediye Başkanı, Ben AFFLECK’ in Oscar ödüllü ‘’ARGO’’ isimli Hollywood yapımı sinema filmi çekimleri için hem izin vermiş hem de Fatih esnafı ile film ekibi arasında arabuluculuk görevi üstlenmiştir. Bu sayede Fatih ilçesinin tanıtımını yapmayı başarmış hatta film ekibinin olumlu yorumları sayesinde, hemen ardından ‘’Ocak Ayının İki Yüzü’’ ekibi çekimler için Fatih’e gelmiştir. Bu şekilde Dünya’nın ilk AVM’ si olarak adlandırdığı Kapalıçarşı’yı dünyaya tanıtmıştır. Yapmış olduğu tüm projeler ve tanıtımlar sayesinde Fatih ilçesine yoğun bir ilgi oluşmasını sağlamıştır. Tüm bunlardan dolayı Fatih’te ikamet eden vatandaşların sevgisini, saygısını ve desteğini kazanabilmiştir. Kibri ayakları altına almış bir kişiliğe sahip olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa DEMİR, ev ve işyeri ziyaretleri ile vatandaşları ile kendisi arasında sıcak bir bağ kurmuştur.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.