Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tutuklandı

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tutuklandı Menemen Belediyesi'ndeki "zimmet" ve "irtikap" iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında, aralarında Serdar Aksoy'un da bulunduğu 11 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tutuklandı
Kamusaati
Kamusaati
25 Kasım 2020 Çarşamba 03:36

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tutuklandı

 Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tutuklandı   Menemen Belediyesi'ndeki "zimmet" ve "irtikap" iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında, aralarında Serdar Aksoy'un da bulunduğu 11 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında partisine gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatılmış, İzmir'e gönderilen 3 milletvekili, Aksoy hakkında rapor hazırlamıştı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu da bunun üzerine Aksoy'u oy birliğiyle "kesin ihraç" istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etmişti.

Aksoy ise 18 Kasım'da partisinden istifa ettiğini, görevine devam edeceğini duyurmuştu.

AKSOY VE YARDIMCILARINA GÖZALTI

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığınca, "zimmet, irtikap, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik" iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 29 şüpheliden Aksoy'un da aralarında bulunduğu 27 zanlı, gözaltına alınmıştı.

18 AYDA 50 MİLYONLUK VURGUN

Öte yandan Menemen Belediyesi'nde Aksoy'un başkanlığı süresince 18 ayda 50 milyon liralık vurgun yapıldığı tespit edimişti.

BELEDİYE BAŞKANI DAHİL 11 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler dün adliyeye sevk edilirken, bugün ise 11 şüpheli hakkında karar çıktı.

Aralarında Aksoy'un da bulunduğu 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tutuklandı #1

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tutuklandı #2

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.