Suriye'de insanlık dramı son ermiyor

Suriye'nin Madaya bölgesinde 400 kişinin yetersiz sağlık hizmetleri sebebiyle hayati tehlikesi bulunuyor.

Suriye'de insanlık dramı son ermiyor
25 Ocak 2016 Pazartesi 15:24

ŞAM (AA) - Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzeybatısında yer alan ve 7 aydan bu yana rejim güçleri ile Hizbullah milislerinin kuşatması altında yer alan Madaya'da durumu kritik olan 400 kişinin en yakın zamanda beldeden çıkarılıp tedavi altına alınması gerektiğini ifade eden yerel kaynaklar, durumu acil olan 10 kişinin ise derhal beldeden çıkarılıp hastaneye nakledilmesi gerektiğini dile getirdi.

Belde üzerindeki kuşatmanın devam ettiğini ve Birleşmiş Milletler'in (BM) Madaya'ya yeteri yardımı yapmadığını belirten kaynaklar, ''BM 40 bin nüfuslu bir beldeye yeteri kadar yardımda bulunmadı. Hala insanlar açlıktan ölüyor. Sağlık sorunları nedeniyle 400 kişinin beldeden çıkıp tedavi görmesi gerekiyor. Bu kişilerin durumları her gün daha kötüye gidiyor'' dedi.

"Bir kişi açlıktan hayatını kaybetti"

Hizbullah milislerinin kuşatması altında yer alan Madaya beldesinde bir kişinin açlıktan hayatını kaybettiği, 10 kişinin ise durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Muhabir: Halit Süleyman


Kaynak: AA

Etiketler; #Suriye #Madaya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Allah size yardım etsin.