Komşu' da Yaşanan Darbeye Türkiye'den ilk açıklama: Nerede olursa olsun darbeye karşıyız

Komşu' da Yaşanan Darbeye Türkiye'den ilk açıklama: Nerede olursa olsun darbeye karşıyızSon Dakika! Ermenistan'daki darbe girişimine ilişkin Türkiye'den ilk açıklama: Nerede olursa olsun darbeye karşıyız Son dakika! Bugün, Ermenistan ordusu Başbakan Nikol Paşinyan'ı istifaya çağırırken, bu durum 'darbe girişimi' olarak nitelendirildi. Paşinyan'ın füzelerine laf ettiği Rusya'nın yaptığı "Ermenistan'ın içişleri meselesidir" açıklaması yetersiz bulunurken, Türkiye'den "Dünyanın neresinde olursa olsun darbe girişimlerine karşıyız" tepkisi geldi.

Komşu' da Yaşanan Darbeye Türkiye'den ilk açıklama: Nerede olursa olsun darbeye karşıyız
Kamusaati
Kamusaati
25 Şubat 2021 Perşembe 14:26

Azerbaycan karşısında aldığı ağır yenilgi sonrası anlaşma imzalamak zorunda kalan Ermenistan BaşbakanNikol Paşinyan, Ermenistan işgali altındaki toprakları kaybedince ülkesinde istenmeyen adam ilan edildi.

Bugün Genelkurmay Başkanlığı yayınladığı yazı ile Paşinyan'ı istifaya davet ederken, başbakan yaptığı ilk açıklamada bunun bir darbe girişimi olduğunu belirtti ve destekçilerini sokağa çağırdı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Rusya, bu durumun Ermenistan'ın içişleri olduğunu kaydetti. Rusya'nın ardından bir açıklama da Türkiye'den geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Ermenistan'daki darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Biz dünyanın neresinde olursa olsun darbe ya da darbe girişimlerine karşıyız" dedi. bu tarz girişimleri şiddetle kınıyoruz karşıyız mesajını verdi.

Son Dakika! Ermenistan'daki darbe girişimine ilişkin Türkiye'den ilk açıklama: Nerede olursa olsun darbeye karşıyız

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.