İş arayana devletten 900 lira destek

Devletten iş arayana destek geliyor. İş görüşmesi için yapılan masrafların karşılanması için iş arayana 900 TL destek ödemesi yapılacak. Detaylar haberimizde.

İş arayana devletten 900 lira destek
03 Mart 2019 Pazar 00:35

Devlet iş arayan herkese iş görüşmesi ve işe başlanması durumlarında nakdi yardım yapacak. İş görüşmesi yapan kişilere 40 ve 120 arasında ödeme yapmayı planlayan hükümet aynı kişilere işe başlaması durumunda 788 TL daha maddi katkı verecek. 

İstihdam seferberliği devam ederken, sosyal yardım alanlardan çalışabilecek durumda olanların aktif iş gücüne dahil olması için hükümet aracılığıyla çeşitli destekler veriliyor. İş arayan kişilere iş görüşmesi için gereken evrakların masrafı karşılığında 40 ila 120 lira verilirken, kişinin çalışmaya başlaması durumunda 788 lira daha veriliyor. Böylece iş arayanlara devletin yapmış olduğu destek 900 lirayı geçiyor.

Bu alanda yapılan 'istihdam yardımı', iş arama ve bulma desteklerini içeriyor. Sosyal yardım alan bir kişi, iş görüşmesine gitmesi halinde, işe başvuru/kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderler için, bir yıl içinde azami 3 kere olmak üzere, 40 ile 120 lira arası yardım alabiliyor. Bu şekilde iş ararken ve iş görüşmesine giderken yapılan masraflar karşılanmış oluyor.

Öte yandan, sosyal yardım alan kişiye, işe yerleşmesi durumunda, bir yılda bir defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin (asgari geçim indirimsiz tutar) 1/3'ü kadar nakdi yardım veriliyor. Bu yıl için bu tutar, 788 lira 84 kuruş olarak açıklandı. Bu kişilerin işe yerleşmeleri durumunda, eğitim ve sağlık yardımları da kesilmiyor. İşe düzenli olarak devam edenlere sosyal yardımlarda (eğitim, gıda, kömür gibi) öncelik veriliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.