Evsizlere bir tas çorba

Sosyal medyada bir araya gelen Antalya Evsizlere Yardım Platformu üyeleri, iki yıldır her akşam Antalya'daki evsizlere, evlerinde pişirdikleri çorbaları ve diğer yiyecekleri dağıtıyor.

Evsizlere bir tas çorba
26 Ocak 2016 Salı 10:24

ANTALYA (AA) - Antalya'da sosyal medya üzerinden buluşan Antalya Evsizlere Yardım Platformu, kentte hastane, otogar, mezarlık çevresinde yaşayan evsizlere iki yıldır yemek ulaştırıyor.

Çeşitli meslek gruplarına mensup platform üyeleri, evlerinde yaptıkları çorba ve diğer yiyecekleri, soğuk kış akşamlarında belirlenen yer ve zamanlarda, evsizlere dağıtıyor.Platform üyelerinden Umut Araz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da 50 evsiz bulunduğunu, bu kişilerin duraklar, köprü altlarında yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını ifade etti.

"Evsizlere bir tas çorba verelim" diye düşünerek bir araya geldiklerini anlatan Araz, şöyle konuştu:

"İki yıldır burada farkındalık yarattık. Aralarından kazandığımız dostlarımız oldu. Fakat bunlar geçici çözümler. Biz gönüllüler 'Bugün bu işi yapmıyoruz' dediğimiz zaman, arkadaşlarımız yine ortada kalacaklar. Kaldı ki yaptığımız çok bir şey yok. Boynumuzun borcu olan şeyi yapıyoruz. Dertlerini dinliyoruz, giysi veriyoruz, ilaç veriyoruz. Aynı zamanda resmi kurumların kapılarını zorluyoruz. Bu zamana kadar davetli davetsiz birçok kuruma gittik. 'Evsizlerimize çare bulun' dedik. Örneklerini de sunduk. Bursa'da, Ankara'da evsizler için bir pansiyon var. Sivas örneği var. Türkiye'de proje üretmeye gerek yok, zaten örnekleri var. Evsizler, gerçekten gönüllülere bırakılmayacak kadar ciddi bir konu."

"Kalıcı çözüm istiyoruz"

Evsizlerden Mustafa Koşar da platformun yaklaşık iki yıldır kendilerine yardım ettiğini ifade ederek, "Her akşam işlerini güçlerini bırakıp, bizim gibi insanlara yardım etmeye çalışıyorlar. Antalya Valiliğinden ve yetkililerinden kalıcı çözüm istiyoruz. Ev ya da bir barınak yapılması için yetkililere sesleniyorum" diye konuştu.Koşar, soğuk havalarda kahvelerde çay içerek ısınmaya çalıştığını, çöplerden topladıklarını satarak para kazandığını, iş aradığını ancak bulamadığını söyledi. Kemal İlhan ise evsizlere Bursa, Ankara, İstanbul'da olduğu gibi kalıcı bir çare bulunmasını istediklerini ifade ederek, "Havalar soğuk, dışarıda yemek yiyoruz. Banklarda ve hastanelerde kalıyoruz" sözlerine yer verdi.


Etiketler; #türkiye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.