Evdeki Güveler Nasıl Yok Edilir?

Ufak bir ihmal sonucu ortaya çıkan güveler ayrıca kısa sürede üreyip evi istila edebiliyorlar. Fakat bazı pratik bilgiler evdeki güveleri yok etmenizde yardımcınız olacak.

Evdeki Güveler Nasıl Yok Edilir?
31 Mayıs 2018 Perşembe 12:54

Tabiri caizse bir kere ‘dadandıktan’ sonra güveler ev için büyük problem oluşturuyor. Hızlı yayılan bu canlılar kısa sürede tahıllara ve elbise dolaplarına yerleşiyor. Ufak bir ihmal sonucu ortaya çıkan güveler ayrıca kısa sürede üreyip evi istila edebiliyorlar. Fakat bazı pratik bilgiler evdeki güveleri yok etmenizde yardımcınız olacak.

Güvelerden kurtulmak için izlemeniz gereken iki yaklaşım var. Birincisi uygun solüsyonu hazırlamak ve ardından temizliği gerçekleştirmek. İkincisi ise güvelerin bir daha gelmeyeceğinden emin olmak için gerekli önlemleri almak.

Evde Güve Temizleme Yöntemleri

Öncelikle evde birkaç tane güve dolaştığını gördüyseniz, durumu netleştirmeniz gerekiyor. Güveler bu kadarıyla mı sınırlı, yoksa evin tamamını istila mı ettiler?

Dikkat etmeniz gereken sinyaller şu şekilde;

- Kazaklarınızda ya da diğer kumaş eşyalarda ufak delikler.

- Tozlu ya da rengi değişmiş kıyafetler, üzerinde küf kokusu.

- Dolabın köşelerinde ya da kıyafetin üzerinde ağ.

Bunlardan bir ya da birkaçına şahit olduysanız, güveleri üzerine çekip ardından yok edecek yapışkan tuzakları tercih edebilirsiniz. Bu yapışkan tuzaklarda doğal cinsel madde bulunur ve erkek güveleri üzerine çekerek yakalar. Ardından güvelerin üremesi durur ve yavaş yavaş yok olurlar.

Ayrıca güve temizliğini bir kere yaptıktan sonra işleri sıkı tutmaya devam etmek gerekiyor. Kıyafetlerinizin üzerinde hâlâ güve yumurtaları bulunabilir. Bunları ortadan kaldırmak için her birini iyi şekilde yıkamalısınız. Aynı zamanda kapalı bölmelerde tuttuğunuz çanta, bavul gibi eşyaları da her ihtimale karşı temizlemelisiniz.

Dolabınızdan bütün eşyaları ve kıyafetleri çıkardıktan sonra dolabın içini de temizlemeniz gerekiyor. Baştan aşağı herhangi bir güve yumurtası kalması ihtimaline karşı her yerini temizleyin. Dip köşeleri süngerle ovabilir, hatta sirke ve su karışımı yapabilirsiniz. Aynı zamanda sirke – su karışımıyla güve yumurtası olabilecek diğer alanları, duvarları da silebilirsiniz. Özellikle çatlaklar ve delikler yumurtalar için bire birdir.

Son olarak da halınızın üzerini yüksek güçlü bir süpürgeyle temizleyin ve bütün ihtimalleri ortadan kaldırın.

Daha fazla pratik bilgi için kadinso.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.