Cinsel tacize uğrayan çocuğun ailesine tazminat

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, cinsel tacize uğrayan bir çocuğun anne ve babasının açtığı manevi tazminat davasını, "haksız fiilin doğrudan zarar göreni" olmadıkları gerekçesiyle reddeden yerel mahkeme kararını bozdu.

Cinsel tacize uğrayan çocuğun ailesine tazminat
08 Ocak 2016 Cuma 11:24

ANKARA (AA) - Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, çocukları cinsel tacize uğrayan anne babanın açtığı manevi tazminat davasını, "haksız fiilin doğrudan zarar göreni" olmadıkları gerekçesiyle reddeden yerel mahkeme kararını bozdu. 

İstanbul Küçükçekmece'de, çocukları cinsel tacize uğrayan anne ve baba, sanıktan manevi tazminat talebinde bulundu. 

Küçükçekmece 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, ailenin tazminat istemini, "haksız fiilin doğrudan zarar göreni olmadıkları" gerekçesiyle reddetti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 4. Hukuk Dairesine geldi. 

Daire, yerel mahkemenin kararını bozdu. Kararda, çocuklarına yapılan cinsel taciz eyleminin rızaya dayanmadığı gözetildiğinde, eylemin, davacı anne ve baba yönünden kişilik haklarına saldırı oluşturacağı sonucuna varılarak, davalının tazminat ile sorumlu tutulacağına hükmedildi.

Dairenin kararında, "Mahkemece davacı anne ve baba yönünden istemin reddi doğru görülmemiş ve bozmayı gerektirmiştir. Davalının eyleminin rızaya dayanmaması gözetildiğinde, davacılar baba ve anne yönünden kişilik haklarına saldırı oluşturacağı benimsenerek, anne ve baba yönünden davalının tazminat ile sorumlu tutulması gerekir. Davacı anne ve baba yönünden istemin reddi doğru değildir" denildi.

 


Etiketler; #türkiye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.